By december 28, 2012 12:09 pm Lees verder →

Twee mannen aangehouden voor mishandeling en belediging te Echt

Echt – De politie heeft woensdagnacht twee mannen aangehouden, die na het krijgen van een bekeuring een agent mishandelde en zich verzette tegen hun aanhouding.

In de nacht van woensdag op donderdag rond 02.40 uur zagen agenten een ruzie bij een frituur op de Bovenstestraat te Echt. Toen agenten polshoogte gingen nemen waren, gedroegen twee mannen zich agressief en beledigde agenten. Een agent controleerde daarop de identiteit van een van beide mannen, die vervolgens afval op de grond gooide. Toen de 20-jarige man uit Susteren na herhaalde vragen weigerde dit op te ruimen, werd hij hiervoor bekeurd. Desondanks bleef de man doorgaan met provoceren en beledigen van de dienstdoende agenten. Vervolgens gooide hij etenswaren over een agent, waarop hij meerdere malen op het hoofd van de agent sloeg. De man is aangehouden voor mishandeling. De tweede man die probeerde de aanhouding te voorkomen, werd aangehouden voor belediging en belemmering.

Geweld tegen politie en hulpverleners
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.Posted in: politie