pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 2, 2016 10:47 am Lees verder →

Twee nieuwe labs op campus in Venlo van start

Roerdalen/Venlo – Drie maanden na de eerste steenlegging heeft gedeputeerde Twan Beurskens (Economie en Kennisinfrastructuur) vorige week in de Villa Flora te Venlo het lab van Brightlabs BV geopend. Dat is een lab om residuen en inhoudsstoffen te analyseren.

Interessant voor wetenschappers en voedingsindustrie
Daarnaast gaat de Universiteit Maastricht dit jaar bij Brightlabs werken met een simulatiemodel van het maagdarmkanaal om de gezondheid van voeding te bestuderen. Dit als aanloop voor de bouw van een eigen laboratorium van de Universiteit Maastricht op de campus in Venlo. Dit lab is niet alleen interessant voor wetenschappers maar ook voor de voedingsindustrie. Daarbij ligt de focus op voedsel, voeding en gezondheid. Hiermee kan worden bestudeerd hoe de spijsvertering plaatsvindt en wat er onderweg allemaal gebeurt. Onder meer kunnen met dit lab gezondheidsclaims van voedingsstoffen worden geanalyseerd. Daarnaast voert Brightlabs analyses uit voor het bedrijfsleven in het kader van kwaliteitsbeheer en R&D trajecten. Het lab vergt een investering van € 10 miljoen, waarvan de Provincie € 3 miljoen op tafel legt.

Versterking ontwikkeling van de campus
Beurskens is blij met de vestiging van Brightlabs. “De komst van dit bedrijf versterkt de ontwikkeling van de campus voor andere ondernemers,” zegt hij. In het kader van verbinding tussen onderzoek, onderwijs en het bedrijfsleven gaat Brigthlabs samen met studenten en wetenschappers van de Universiteit Maastricht, HAS Hogeschool in Limburg en Fontys Hogeschool onderzoekprogramma’s opstellen.

Villa Flora
De Villa Flora vormt samen met de Innovatoren het hart van de in ontwikkeling zijnde Brigthlands Campus Greenport Venlo. De Provincie Limburg en de Universiteit Maastricht zijn hiervan de initiatiefnemers. De ontwikkeling van de campus gaat stap voor stap en voorziet in de realisatie van onderzoeksfaciliteiten, innovatieve bedrijven start ups en communitybuilding. Bedrijven en onderwijsinstellingen kunnen hiervan gebruik gaan maken om kennis uit te wisselen en te investeren in onderzoek en innovatie.Posted in: roerdalen