pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 5, 2018 4:02 pm Lees verder →

Uit-tip: prachtige mechanische muziek-instrumenten aan het werk in expositie Kasteeltuinen Arcen: nog ruim 1 week

Werkelijk de moeite waard: ‘Meesterwerken uit de mechanische muziekwereld!’met Roermondse inbreng

Roermond/Arcen – De basis van deze expo ligt eigenlijk in Roermond bij een bekende orgel-familie … ga het zelf zien nogt/m 12 augustus en wel
Bij Kasteel Arcen in de – Kasteeltuinen Arcen
Nog t/m zondag 12 augustus is Kasteel Arcen gevuld met muziek! Op de 2e etage van ons Kasteel kunt u meer dan 35 muziekinstrumenten uit de 19e tot begin 20e eeuw bewonderen en uiteraard ook beluisteren. Ga terug in de tijd en ervaar hoe de muzikale wereld er uitzag toen er nog geen radio’s, cd-spelers of streamingdiensten bestonden. Welke instrumenten sierden toen salons en woonkamers; en welke muziek werd er geluisterd?

Laat u verrassen door de wondere wereld van mechanische, zelfspelende muziekinstrumenten zoals pianola’s, orchestrions, reproductie piano’s, speeldozen, draaiorgels en grammofoons. De instrumenten spelen allemaal nog en laten ‘live’ registraties horen van o.a. Rachmaninoff, Debussy en Gershwin. De bijzondere huisvleugel van Kasteel Arcen, een Steinway Welte vleugel die vorig jaar volledig werd gerestaureerd, speelt uit eigen beweging haar favoriete stukken.

Het pronkstuk van de expositie is de Ampico B vleugel van Mason&Hamlin. Deze vleugel kent een rijke podiumgeschiedenis en speelde concerten in het Concertgebouw Amsterdam en bij Podium Witteman, het televisieprogramma over klassieke muziek. De expositie is met zorg samengesteld door de Nederlandse Pianola Sociëteit, de instrumenten zijn in bruikleen van diverse musea en particuliere collecties. Leden van de Nederlandse Pianola Sociëteit geven dagelijks gratis rondleidingen. Tijdens deze rondleidingen reist u terug in de geschiedenis van de muziek en kunt u genieten van de prachtige klanken van alle instrumenten. De rondleidingen duren ongeveer een half uur en starten dagelijks om: 10.00, 11.00, 12.00, 14.00, 15.00, 16.00 en 17.00 uur. Tussen 13.00 en 14.00uur is de expositie gesloten.

De expositie ‘Meesterwerken uit de mechanische muziekwereld!’ heeft een aantal zeer bijzondere instrumenten bij elkaar gebracht waardoor een stuk klinkend erfgoed wordt getoond aan het publiek. Bezoekers horen als het ware het verleden en beleven hetgeen onze voorouders meemaakten. Met het eeuwenoude Kasteel Arcen als decor voor deze expositie waan je je terug in de sfeer van weleer.

Ook voor kinderen is de expositie een luisterrijke ervaring! Zij kunnen een heus draaiorgeldiploma behalen door, na uitleg van de expert, zelf een muziekstuk te spelen. Bovendien hebben kinderen t/m 17 jaar in de maanden juli en augustus gratis toegang*.

Met dank aan de volgende sponsoren: G.Perlee Draaiorgels, Daniel De Bie, Fred Bernouw, Frank van Ham – Pianotechnicus, Niels Berkers – Studiophonola, Draaiorgel Museum Haarlem, Alberic Godderis, Yvo Verschoor, De Zwarte Schijf, Pianola Museum en Geelvink Muziek Musea.

*één kind per betalende volwassene of seizoenkaarthouder.Posted in: algemeen, roermond