pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 17, 2011 8:34 am Lees verder →

Uit-tip: Veel activiteiten in Valkenburg oktober Mergelmaand 2011

Roerdalen/Valkenburg – In de maand oktober staat geheel Valkenburg in het teken van mergelarchitectuur en ondergrondse gangenstelsels (foto) oftewel ‘Oktober Mergelmaand 2011’. Een grote verscheidenheid aan activiteiten biedt iedereen de mogelijkheid om meer te weten te komen over dit unieke stukje Zuid-Limburgse geschiedenis!

Bijzondere ‘mergel’ activiteiten.
Tijdens ‘Oktober Mergelmaand 2011’ kunnen bezoekers van het mergelstadje Valkenburg deelnemen aan meerdere bijzondere mergelactiviteiten. Zo zijn er exposities en lezingen in het ‘Museum Land van Valkenburg, is er een heus ‘Mergelfestival’ met een tentoonstelling van mergelbeelden en zijn er mergelworkshops in de Fluweelengrot. Erg bijzonder verder is het maken van Europa’s grootste ondergrondse kerststal van zand door zandcarvers in de Wilhelminagroeve, waarvan de werkzaamheden starten tijdens de mergelmaand. Bezoekers kunnen hier getuige zijn van het maakproces van deze unieke kerstbeeldengroep.

Wandelingen en rondleidingen.
Noemenswaardig is de culinaire ‘Amuse’z-Vous wandeling in Valkenburg -langs diverse monumentale panden uit mergel- met een drietal “grot” amuses voor onderweg. Een rondleiding ‘Vestingstad’ en een archeologische wandeling behoren ook tot de mogelijkheden. Voor de sportieve wandelaar is er een mergelwandeling van 7, 14 & 21 km langs bovengrondse ‘mergelcultuur’ uitgezet.

Beleef de Mergel.
Diverse exploitanten van onderaardse gangenstelsels bieden de hele maand oktober bijzondere recreatieve activiteiten aan, die zij speciaal voor de ‘Oktober Mergelmaand 2011’ organiseren. Wat te denken van: Halloween in de grotten, een lampionnenoptocht of de speciale belevingstocht met grotbiken en blokbreken in de Sibbergroeve.

Een overzicht van alle activiteiten vindt u in de gratis Oktober Mergelmaand flyer 2011. De flyer is o.a. verkrijgbaar bij de VVV Limburg Winkel Valkenburg, Fluweelengrot, het Museum land van Valkenburg en ook te downloaden via www.vvvzuidlimburg.nl.

Fotowedstrijd.
Maak een foto en zet Valkenburg letterlijk ‘op de kaart’. Leuke foto’s van deelname aan één van de activiteiten of mergelarchitectuur, kunnen digitaal worden ingezonden naar [email protected] Van de drie mooiste inzendingen worden echte ansichtkaarten gemaakt! Prijswinnaars ontvangen daarnaast nog een leuke geldprijs.

Meer informatie.
Wilt u meer informatie over ‘Oktober Mergelmaand 2011’ en tijden/prijzen van activiteiten? Bezoek dan de website www.grottenvanvalkenburg.nl of neem contact op met VVV Zuid-Limburg via T. 0900-555 9798 (€ 1,- p.g.) of stuur een e-mail naar [email protected]Posted in: roerdalen