pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 9, 2012 5:24 pm Lees verder →

Van Gansewinkel met o.a. inzamelvoertuig Binkey op Floriade 2012

Venlo – Van Gansewinkel zal tijdens Floriade 2012, die begin april opent, belast zijn om alle afvalstromen op het 66 hectare grote park van de Floriade in goede banen te leiden. Van Gansewinkel verzorgt tijdens het half jaar durende evenement de afvallogistiek op het park voor de circa 100 deelnemers en voor alle horecalocaties. Dit gebeurt onder meer met de inzet van het volledig elektrische inzamelvoertuig de Binkey.
Wanneer duurzaamheid een van je kernprincipes is, lijkt Van Gansewinkel een logische keuze. Waar afval voorheen het einde van iets betekent, zien overheid en bedrijfsleven – met Provincie Limburg voorop – steeds meer in dat afval als secundaire grondstof het begin van de keten vormt. “Bij de Floriade staat dat gedachtengoed hoog in het vaandel,” aldus Floriade-directeur Sven Stimac.

Behalve de duurzame verwerking van alle vrijgekomen afvalstoffen tot nieuwe grond- en brandstoffen, zorgt Van Gansewinkel ook voor een duurzame logistiek. Zo is voor de dienstverlening op het terrein een speciale Floriade-Binkey beschikbaar. Binkey is het eerste 100% elektrische inzamelvoertuig ter wereld, dat inmiddels in diverse grotere steden in Nederland en België wordt ingezet. “De Binkey is niet alleen duurzaam, maar ook zeer publieksvriendelijk,” zegt Ron Fennema, regiodirecteur Van Gansewinkel Zuidoost-Nederland. “De Binkey is stil en kent geen enkele uitstoot zoals CO2 en fijnstof. Daarbij zorgt zijn kleine formaat voor extra veiligheid en een beter contact tussen chauffeur en publiek.”

Week van de Duurzaamheid
Behalve de afvaldienstverlening, zal Van Gansewinkel ook op diverse andere fronten een rol spelen op de Floriade 2012. Zo houdt de Provincie Limburg in week 19 de Week van de Duurzaamheid bij de Floriade, waar Van Gansewinkel met verschillende andere partijen invulling aan geeft met een uitgebreid programma. “Onze positie in de materiaalketen betekent dat we voor veel bedrijven en instellingen een interessante partij zijn om mee samen te werken. Zo kunnen we ook ondernemers te overtuigen dat een circulaire economie niet alleen noodzaak is, maar ook een veelheid aan commerciële kansen biedt.”
Ambitie
De samenwerking laat zien dat de ambities van Van Gansewinkel en van de Floriade veel verdere reiken dan alleen het evenement. Vanaf de opening tot de sluiting zal invulling worden gegeven worden aan een duurzame afvaldienstverlening, maar is het ook mogelijk de start van andere interessante initiatieven.
Fotobijschrift : Bij Binckey V.l.n.r. Sef Sweegers, Sven Stimac, Paul Beck, Ron Fennema, Jos Odekerken, Richard Boudens en Martijn RuthPosted in: Geen categorie