pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 18, 2018 8:18 am Lees verder →

Vannacht was de Stille Omgang in koud Amsterdam: wonder uit 1881 herdacht

Roerdalen/Amsterdam – In weerwil van de kou de Stille Omgang in Amsterdam dit jaar rekenen op een een opkomst van circa drieduizend mensen uit het hele land. zij trokken afgelopen nacht, in deb nacht van zaterdag op zondag, in stilte door de straten om het Mirakel van Amsterdam te herdenken.
De opkomst voor de religieuze wandeling door Amsterdam was wel lager dan vorige jaren.

Het aantal deelnemers was dit jaar lager doordat ook een deel van de wandelaars de tocht al voor de officiële start om 22.00 uur aflegde. Die zijn niet meegeteld. Ook liepen en lopen vandaag naar verwachting nog bedevaarders de tocht lopen.

Tijdens de Stille Omgang lopen deelnemers elk jaar biddend de route die de pastoor van de Oude Kerk op 15 maart 1345 liep, nadat hij een wonder had meegemaakt dat bekendstaat als het Mirakel van Amsterdam.

Volgens de overlevering braakte toen een stervende man een hostie uit in een woning aan de Kalverstraat. Zijn braaksel kwam in het haardvuur terecht. Toch bleek de volgende ochtend de hostie ongeschonden.

De kerk heeft dit hostiemirakel officieel erkend als wonder. Al sinds 1881 wordt het wonder een keer per jaar herdacht met een nachtelijke omgang in alle stilte.Posted in: algemeen, roerdalen