porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 1, 2015 5:24 pm Lees verder →

Vanavond politiemol Mark centraal in EenVandaag

Roerdalen – vPolitiemol Mark M. Uit Weert, verdacht van het op grote schaal lekken van geheime recherche-informatie aan criminelen, deed zaken met de georganiseerde hennepteelt in het zuiden van het land.

Dat melden bronnen rond de corruptieverdachte aan EenVandaag. Vanavond een reconstructie van het schandaal en een interview met strafpleiter Jan-Heijn Kuijpers die de politiemol bijstaat.

Volgens bronnen rond het onderzoek naar de gevolgen van de affaire is een politieonderzoek naar hennepteelt stukgelopen na een tip van M. Bij een inval trof de politie geen hennepfaciliteiten meer aan. Daar wordt nu verder onderzoek naar gedaan. De opgepakte politieman was volgens een zakenrelatie ook zelf actief in de hennepteelt – een lucratief crimineel milieu waartegen de politie een verbeten strijd voert. In M.’s kennissenkring bestonden vermoedens dat hij betrokken was bij de wietwereld vanwege zijn exorbitante levensstijl.

Het schandaal rond politiemol Mark M. breidt zich verder uit. De Limburgse ex-diender zou volgens de laatste informatie duizenden pagina’s geheime recherche-informatie uit tientallen strafrechtelijke onderzoeken hebben verkocht aan criminelen. EenVandaag ging op onderzoek uit om te achterhalen wie deze Mark M. is.

M.’s advocaat Jan-Heijn Kuipers reageert voor het eerst op tv uitgebreid op alle aantijgingen tegen zijn cliënt. Het Openbaar Ministerie laat weten dat het onderzoek nog in volle gang is. Het Rijksrecherche-onderzoek onder leiding van het OM Brabant-Oost richt zich op ambtelijke corruptie, witwassen en plichtsverzuim.

‘Rotste appel’
De corruptiezaak is bij de Nationale Politie ingeslagen als een bom. Volgens korpschef Bouman is het de grootste zaak ooit rond een lekkende politiemedewerker en hij noemde de zaak ‘de rotste appel sinds tijden’. Advocaat Kuijpers noemt die conclusie voorbarig en vindt dat zowel de politietop als minister Van der Steur zich te vroeg hebben uitgelaten. “Hij is nu al veroordeeld.”

Waarschuwingen
Uit de reconstructie blijkt dat in kringen rond Mark M. en binnen de politie al langer waarschuwingen bekend waren dat Mark M. een twijfelachtige reputatie had. Voor hij bij de politie ging was M. fotojournalist en verdiende zijn geld met verslag van 112-nieuws in Weert. Verschillende kennissen die met hem werkten waren verbaasd dat juist hij bij de politie ging. Ook omdat hij toen al veel in de Oekraïne kwam, een land dat in inlichtingenkringen als risicovol geldt.

Toch kan hij aan de slag bij de Nationale Recherche en krijgt toegang tot geheime recherche-informatie. Hij kan onbeperkt informatie opvragen en delen over onderzoeken naar drugsnetwerken, high impact crime, xtc-handel en uitleveringsverzoeken.Posted in: politie, roerdalen