pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 25, 2011 6:33 am Lees verder →

Vandaag 11.30 uur Brunssums Mannenkoor in Kathedraal Roermond

Roermond – Vandaag en komende zondag verlenen twee Limburgse mannenkoren vocale medewerking aan de eucharistieviering in de Sint-Christoffelkathedraal te Roermond. Vandaag 25 september is dat het Brunssums Mannenkoor en op 2 oktober is dat het Maastrichts Mannenkoor. De vieringen in de kathedraal (foto) beginnen om 11.30 uur.

Het Brunssums Mannenkoor werd in 1933 opgericht en bestaat momenteel uit zo’n veertig zangers. Sinds 2009 staat het koor onder leiding van Jule Luesink en verzorgt zo’n tien à vijftien uitvoeringen per jaar. In de loop der jaren heeft het koor vele concertreizen gemaakt, zoals onlangs nog naar Dresden en Erfurt. Ook zingt het koor regelmatig in de Gregoriuskerk van Brunssum en is het bekend van de traditionele kerstconcerten, die het koor jaarlijks verzorgt. Tijdens de uitvoering in de Roermondse kathedraal op zondag 25 september aanstaande zingt het koor een aantal Slavische, Latijnse en Engelse gezangen. Op het orgel wordt het koor begeleid door Mariëlle Frijns en solist is Jan van Hattum.
Het Maastrichts Mannenkoor werd opgericht in 1926 en bestaat dit jaar dus 85 jaar. Het koor staat onder leiding van Jean Lambrechts. Ook dít koor heeft in de loop der jaren vele concertreizen gemaakt, zoals onlangs naar Ieper en Trier. De voorbereidingen voor een concertreis in 2012 zijn inmiddels gestart. In eigen omgeving zijn vooral de kerstconcerten in Maastricht bekend. Tijdens de uitvoering in de Roermondse kathedraal op zondag 2 oktober wordt het koor op het orgel begeleid door Jean Pierre Steijvers en zingt het koor onder meer de ‘Mass in honor of Saint Frederick’ van Joseph Gruber en werken van Bortriansky, Thomas, Viadana en Gorczycki.
De kathedraal ligt aan Markt te 6041 EL ROERMOND. Info ook: www.bisdom-roermond.nlPosted in: roermond