pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 28, 2015 5:22 pm Lees verder →

Vandaag herdenking in Musikantfnstadl overleden bedenker Karl Moik

Roerdalen / Vandaag, zaterdag, is tijdens Musikantenstadl op de Duitse tv het leven en werk worden geëerd van Karl Moik. In welke vorm dat zal gebeuren is nog niet duidelijk.
Deze week is Karl Moik overleden, op 76-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Salzburg. Hij laat zijn vrouw Edith, waar hij sinds 1964 mee getrouwd was, en twee kinderen, Wolfgang en Evelyn, achter.

Het afgelopen jaar had hij al last van zijn gezondheid. Zo kreeg hij een hartaanval en lag drie maanden in coma. Hij revalideerde wel maar paar maanden moest hij opnieuw opgenomen worden: er moesten stents gezet worden en zijn nieren faalden.
Karl Moik werd in 1938 geboren in het Oostenrijkse Linz. Hij groeide als kind op bij zijn alleenstaande moeder in Hallein bij Salzburg op en leerde zijn vader op vijf jarige leeftijd kennen. Hoewel zijn showtalent er al vroeg in zat ging hij toch een andere richting op en deed een opleiding tot gereedschapsmaker en werkte als vertegenwoordiger voor ovens, kopieerapparaten en televisie-antennes. Muzikaal reisde hij door Europa met het jazz-trio Jolly Austrians. Daarna ging hij ook volksmuziek zingen. Bij een voetbalwedstrijd was hij commentator en daar viel hij op bij de ORF die hem radiopresentator maakte.

In 1981 bedenkt hij Musikantenstadl en wordt het uitgezonden op de Oostenrijkse televisie, vanaf 1983 zendt ook de Duitse televisie het ptrogramma uit en werd hij bekend bij een miljoenenpubliek. Naast het programma doet hij ook de Musikantenstadl-tournee die door de Duitstalige landen gaat. Hij doet de presentatie van het programma tot 2005 en wordt dan opgevolgt door Andy Borg. Naast Musikantenstadl presenteert hij ook tot 1999 het Grand Prix der Volksmusik.

Voor zijn verdiensten voor de cultuur werd Karl Moik meermaals onderscheiden. Zo kreeg hij in 2003 het Grote Gouden Ereteken van de stad Linz. In augustus 2004 kreeg hij een ere-professorentitel. In 2004 en 2007 kreeg hij de Krone der Volksmusik.
Overigens vertrekt ook dit jaar de huidige presentator Borg bij Musikantenstadl vanwege moderniseringen van het programma na afnemende kijkcijfers.Posted in: roerdalen