By mei 23, 2011 7:28 am Lees verder →

Vandaag verkiezing Eerste Kamer: spannend (ook op tv live te volgen)

Roerdalen – Vandaag zijn de Eerste Kamerverkiezingen. Volgens ingewijden zijn ze deze keer heel spannend. Spannender dan ooit, zo zei afgelopen een Eerste KJamerlid uit Limburg. Vanmiddag kiezen de Provinciale Staten (in het hele land tegelijkertijd om be-invloeding onder elkasar tegen te gaan!) om 15.00 uur de 75 leden van de Eerste Kamer. Ruim een uur later, zo rond kwart over vier – hlf vijf zal de uitslag bekend zijn, zo is de verwachting.

Het is nog steeds niet duidelijk of de regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV een meerderheid zullen halen. Na de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart bleek dat de coalitie 37 zetels zou halen: 16 voor de VVD, 11 voor het CDA en 10 voor de PVV. Dat is net geen meerderheid.

De coalitiepartijen hopen op die meerderheid, omdat het dan voor hen makkelijker is om hun plannen in het regeer- en gedoogakkoord te kunnen uitvoeren.
Tegelijkertijd

Op alle provinciehuizen vinden de verkiezingen tegelijkertijd plaats. Aldus kunnen de 566 Statenleden elkaar niet beïnvloeden. De uitslag wordt tussen 15.30 en 16.10 uur verwacht.

U kunt de verkiezingen bij de NOS live volgen op televisie, radio, internet en Teletekst. De radio- en televisieuitzendingen beginnen om 15.00 uur. Op Nederland 1 kunt u kijken tot 16.30 uur en de Radio 1-uitzending loopt door tot 18.30 uur.

De televisieuitzending wordt gepresenteerd door Rob Trip, met Ferry Mingelen voor de politieke duiding en Herman van der Zandt met de uitslagen.

De Radio 1-uitzending wordt gepresenteerd door Lucella Carasso en Tim Overdiek, met politieke duiding van Joost Vullings.Posted in: roerdalen