pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 18, 2011 7:05 am Lees verder →

Vandaag zomerwandeling (elke donderdasg) door Stevensweert, vestigingsstadje

Roerdalen/Syevensweert – De VVV Stevensweert organiseert, elke donderdag in juli en augustus, om 14 uur een wandeling, onder de deskundige leiding van een VVV-gids, door het historisch centrum van Stevensweert met een bezoek aan de vestingwerken en het streekmuseum.
Stevensweert is een oud vestingstadje (foto) gelegen op een eiland tussen twee Maasarmen: de Oude Maas en de Nieuwe Maas. Deze zeer strategische positie tussen de twee steden Roermond en Maastricht bleef ook de Spanjaarden niet onopgemerkt en zij stichtten er tijdens de Tachtigjarige Oorlog in 1633 de vesting Stevensweert. De historische kern herinnert aan de tijden van de versterking. De straten lopen als spaken in een wiel naar één middelpunt, de hoofdwacht. Door de reconstructie van de vestingwerken is duidelijk het stervormige patroon te zien waarbij de straten verbonden zijn met de meetkundig uitgezette wallen, gracht en ravelijn. In het streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak kunt u kennismaken met het roerige en indrukwekkende verleden van Stevensweert en Ohé en Laak en de geschiedenis van het Eiland in de Maas.

Stevensweert, € 5,- per volwassene, €2,50 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Incl. boottocht € 12,50 per volwassene, €7,50 voor kinderen van tot 12 jaar. Reserveren is niet nodig.

Het startpunt van deze wandeling is bij het VVV-kantoor op het Jan van Steffeswertplein 1 om 14.00 uur.Posted in: roerdalen, roermond