By juli 22, 2012 7:07 am Lees verder →

Vandaag, Zondag IVN Excursie Rrozendaal Montfort om 14 uur: iedereen kan mee

Montfort – Op zondag 22 juli a.s. start om 14 uur bij de Inforuif van het Limburgs Landschap vlakbij Rozendaal 1 bij Montfort een IVN-excursie op het Landgoed Rozendaal. Het reliëf in dit gebied wordt gevormd door de rivierduinen die hier een soort levend stuifduin vormen. Ook zullen we een kijkje nemen in het Reigersbroek welke sedert enkele jaren weer is omgevormd tot een natuurgebied; vorig jaar werd hier de ene na de andere spectaculaire ontdekking gedaan. Voor IVN-leden is de tocht gratis; voor niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 2,50 per persoon.

Als een blauwe ader loopt door dit gebied de Vlootbeek. We zullen de beek de ene keer oversteken en de andere keer, zonder het water te zien, toch herkennen in het landschap. Dit landschap wordt voor een groot deel ook gevormd door de landerijen van twee typische oude boerderijen: Hoeve Heerenhof en hoeve Koningshof.

Afhankelijk van het weer, zullen we naar planten en hun insecten kijken. Vooral aan enkele loopkevers, zandbijtjes en graafwespen zullen we onze aandacht schenken. Vandaar dat een goede insectengids, een loeppotje of een goede loep zeer goed van pas kunnen komen.

Openingstijden
zondag 22 juli 2012, 14:00 uur
Locatie
Rozendaal 1
6065 ne MONTFORTPosted in: roerdalen