pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 1, 2012 10:48 am Lees verder →

Vanmiddag 1 jan 14 uur start wandeling Stevensweert

Stevensweert- De VVV Stevensweert organiseert vandaag om 14 uur vanaf de VVV bij het Jan v Steffeswertplein in samenwerking met het Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak, volgens het jaarprogramma van de VVV Midden Limburg, een wandeling o.l.v. een VVV-gids in Stevensweert. iedereen kan mee.
Stevensweert is een oud vestingplaatsje gelegen op een eiland tussen twee Maasarmen. Tijdens de wandeling vertelt de VVV gids het verhaal van de vesting, in 1633 gesticht door de Spanjaarden, met zijn voor Nederland unieke stratenpatroon. De eeuwenoude monumenten herinneren aan deze tijd zoals het Gouvernement en de voormalige Hoofdwacht. Ook wordt er een bezoek gebracht aan de katholieke St. Stephanuskerk, met zijn prachtige gebrandschilderde ramen van Charles Eyck en het Protestants kerkje.
In het Streekmuseum kun je kennis maken met het roerige en indrukwekkende verleden van Stevensweert en Ohé en laak. Hier wordt aan de hand van film, maquettes van de vesting en de twee kastelen, schilderijen, gebruiksvoorwerpen en baggervondsten het verhaal vertelt van het Eiland in de Maas. De beroemdste baggervondst ooit in Nederland kun je in het museum bewonderen, de zilveren replica van de Kantharos van Stevensweert.

Wandeling door historisch Stevensweert
VVV Midden-Limburg

zondag 1 januari 2012, 14:00 – 15:30 uur
Locatie
Jan van Steffeswertplein 1
6107 BZ STEVENSWEERT
0475-550236
Contact
[email protected]Posted in: Geen categorie