pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 12, 2011 7:34 am Lees verder →

Vanmiddag Themawandeling Industriele monumenten Roermond: u kunt nog mee

Roermond – Vandaag (zondag 12 juni) is er vanaf Markt 17 om 14.00 uur een VVV Themawandeling Industriele monumenten oost.Kosten 5 eurp p.p. reserveren niet nodig.

Wat zien we anno 2011 nog terug van het industrieel erfgoed in Roermond-Oost? In 1850 was Roermond na Maastricht de belangrijkste industriestad van Limburg. Het omvangrijkst was de textielindustrie, gevolgd door de papierindustrie. Door verbetering van de infrastructuur waren meerdere fabrieken in de nabijheid van de spoorlijnen en het NS-station Roermond gesitueerd. De opkomst van de industrie veranderde het leven en werken van vele inwoners van Roermond. Eind 19de eeuw werd Roermond ingehaald door andere Limburgse steden met mijnbouw, greswaren en ijzerindustrie. Het industrieel erfgoed van de 20ste eeuw is vandaag in Roermond-Oost nog te bewonderen, niet alleen in vervallen gebouwen, maar bv. ook in een schitterend gerestaureerde moutfabriek.

De wandeling begint om 14.00 uur bij Markt 17 en duurt ca. 1½ uur. Voor deze wandeling hoeft u niet te reserveren. Deelname: € 5,00 (volw.), € 2,50 (kind.).

Uiteraard is het ook mogelijk voor groepen deze of andere themawandelingen het gehele jaar door af te spreken.Posted in: roermond