pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 4, 2015 10:39 am Lees verder →

Vanmorgen 11.30 uur vliegtuigbom bij kasteel Montfort tot ontploffing

Montfort – Tijdens graafwerkzaamheden nabij Kasteel Montfort is een vliegtuigbom gevonden uit de Tweede Wereldoorlog. De zogenoemde Engelse duizendponder ligt op het terrein langs de doodlopende weg Wiejerd. Op dit terrein, dat eigendom is van Stichting Limburg Landschap, wordt nieuwe natuur aangelegd. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) gaat het projectiel ter plekke gecontroleerd tot ontploffing brengen. Dat gebeurt ovandaag vrijdag 4 september om 11.30 uur. Er is geen gevaar voor omwonenden.

Ontruiming
In een straal van tweehonderdtien meter rond de vindplek van het projectiel mogen geen mensen of dieren aanwezig zijn tijdens de ontploffing. De gemeente is bezig met het opstellen van een noodverordening hiervoor. De omwonenden die het betreft zullen donderdagavond 3 september door de gemeente en de politie geïnformeerd worden. De bewoners binnen het te ontruimen gebied moeten vrijdag 4 september tussen 10.30 uur en 12.30 uur elders onderdak zoeken. Het gaat hierbij om de bewoners van ruim dertig huizen in de straten Huysbongerdweg, Wiejerd, Overkwartier en Scholtisweg. Daarnaast informeert de gemeente eigenaren van dieren die in het te ontruimen gebied staan. Vanavond en vannacht zal de plek van de bom bewaakt worden.

Afzetting
De gemeente zet in de ochtend van vrijdag 4 september tussen 10.30 uur en 12.30 uur Huysbongerdweg af vanaf de Gelreweg tot de rotonde en daarnaast alle toegangen tot het gebied. De gemeente zet verkeersregelaars in en leidt het verkeer om. Daarnaast wordt ook het te ontruimen gebied zoveel mogelijk met linten en dranghekken afgezet. Ook het kerkhof H. Catharina ligt in het afgesloten gebied.

Engelse duizendponder
De bom heeft volgens de EOD een gewicht van 500 kilogram en bevat 230 kilo springstof. Op dit type bom zitten twee ontstekers waarvan er één nog aanwezig is. Hierdoor kan de bom niet verplaatst worden. De bom wordt afgedekt met een zandlaag met een hoogte en diameter van vijf meter. Deze gekozen methode voor ontploffing op de vindplaats geeft de minste overlast voor de omgeving. Bij de ontploffing komen trillingen vrij. Hierdoor ontstaat echter geen schade aan omliggende huizen.Posted in: politie, roerdalen