pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 1, 2018 8:56 am Lees verder →

Vanmorgen om 12 uur pauselijke Urbi et Orbi-zegen vanuit Pietersplein Rome met weer Nederlandse bloemen onder regie van Paul Deckers Posterholt.

Roerdalen/Rome – Vanmorgen op Eerste Paasdag is live op tv de Paasmis vanaf het St. Pieterslein in Rome te zien met Paus Franciscus als hoofdcelebrant en op het eind van de mis rond 12 uur zegent hij de menigte op het plein en miljoenen tv-kijkers over de hele wereld met de Urbi et Orbi-paaszegen. Dat alles met een Hollands, ja zelfs Posters tintje!
Pasen 2016 wordt ook een bijzondere editie, want Posterholtenaar Paul Deckers is hoofdarrangeur van de Hollandse bloemenzee op het plein, net als vorig jaar. Dat was toen ook al een bijzonder feit want in 2017 was het 27 jaar geleden, in 1988, dat Paul Deckers voor de eerste keer naar Rome ging voor de versiering van de Paasmis en het Balkon van de Paus bij de Urbi et Orb-zegen.
Voor Paul Deckers is het inmiddels de derde Paus waarvoor hij de versiering mag maken. Deckers was sinds 1988 vaste arrangeur in het team van Van der Voort uit Leiden en in 2015 volgde hij Charles van der Voort op als Hoofdarrangeur / projectleider van de bloemversiering op St. Pietersplein. De bloenzee verrijst nu onder regie van Deckers en hij is daar terecht telkens weer zeer trots en het is ook een grote eer voor hem om zo een oer-hollands product voor het oog van de wereld te promoten.

Een echte Nederlandse bloemenzee…

Het is een prachtige traditie: ook Paus Franciscus I bedankt net als zijn voorgangers Johannes Paulus II en Benedictus XVI voor de bloemversiering.
Op Witte Donderdag vertrekken de bloemisten elk jaar vanuit Schiphol naar Rome. De vrachtwagens met plantmateriaal en bloemen vertrekken vroeger altijd eerder in de Goede Week en arriveren dan ook op Witte Donderdag in Rome.

De samenstelling van planten en bloemen verschilt per jaar. Denk hierbij aan zo’n 30 ton plantmateriaal: 35.000 bloembollen

Voorbereiding

Aan de jaarlijkse reis naar Vaticaanstad gaan maanden van voorbereiding vooraf. Al het materiaal, met uitzondering van de graszoden, wordt uit Nederland meegenomen. Bloembollen worden voorgetrokken, in koelcellen bewaard en enkele dagen voor vertrek weer in de kas gezet, zodat alles precies op tijd bloeit. De nauwgezette voorbereiding is ook nodig omdat er ter plaatse erg weinig tijd is. De arrangementen worden op Goede Vrijdag gemaakt. De beplanting op het Sint-Pietersplein wordt Paaszaterdag gemaakt. De afwerking en laatste controle is Paaszondag in alle vroegte. Voor de verwerking van alle plantaardige materialen is die periode zeer kort. De buitenbeplanting blijft nog een aantal dagen staan. Daarna ruimen de medewerkers van de Vaticaanse tuinen alles op. Alle planten worden opgepoot in de tuinen van het Vaticaan.

Audiëntie bij de Paus

Afgelopen jaren wenste de Paus alle medewerkers een zalig Pasen en bedankte hij hun persoonlijk voor de prachtige versiering. Paul: “Het is ieder jaar opnieuw een gigantisch mooie en eervolle opdracht; de Pauselijke onderscheiding door Paus Franciscus I aan mij uitgereikt vorig jaar voor mijn jarenlange inzet bij de bloemversiering in Rome en nú hoofdarrangeur….een kroon op mijn werk! ”Posted in: algemeen, roerdalen