pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 19, 2011 1:00 pm Lees verder →

Gemeenten (ook Roerdalen, Roermond en Echt ) kijken nu al naar winters weer…

Roermond/Roerdalen – Een groot aantal Noord- en Midden-Limburgse gemeenten, waaronder Roermond, Roerdalen en Echt koopt het wegenzout de komende jaren gezamenlijk in en doet daarvoor zaken met één leverancier. Het Inkoopbureau Noord- en Midden-Limburg, het regionaal expertisecentrum voor inkoop en aanbesteding, heeft daartoe een aanbesteding uitgevoerd. Daarbij is ingezet op strakke lever- en prijsafspraken om uit te sluiten dat gemeenten tijdens een volgende strenge winter opnieuw speelbal worden van de zoutleveranciers. De aanbesteding is onlangs succesvol afgerond. Zeven bedrijven hebben een aanbieding gedaan. De Noord- en Midden-Limburgse gemeenten hebben hun keus laten vallen op de firma Stone Base BV uit ’s-Hertogenbosch.

De gemeenten in Nederland zijn de afgelopen twee winterseizoenen geconfronteerd met extreem winterweer en veel meer sneeuwval dan gebruikelijk. Daardoor hebben gemeenten massaal moeten strooien, met als gevolg dat zij snel door hun zoutvoorraden heen raakten. Door de sterk toegenomen vraag naar wegenzout werden vele gemeenten geconfronteerd met een leverancier die óf niet kon leveren (en zich daarbij op overmacht beriep) óf zijn prijzen extreem verhoogde.

Met Stone Base BV zijn overeenkomsten gesloten, met daarin duidelijke afspraken over de toekomstige zoutleveringen tegen nu al vastgestelde prijzen. Vóór aanvang van het strooiseizoen 2011 zal ruim 3.500 ton strooizout bij Stone Base worden afgenomen om daarmee de voorraden op peil te brengen. Door de gezamenlijke inkoop als collectief denken de gemeenten in de toekomst een stuk sterker te staan. Met de nieuwe zoutleverancier is afgesproken dat strooizout ook in strenge winters binnen 48 uur geleverd moet zijn. Ingeval van onverhoopt niet leveren is er in de overeenkomst een boeteclausule opgenomen. De leverancier betaalt dan een afgesproken bedrag per dag zolang de door de gemeente bestelde zoutlevering uitblijft.

Met deze gezamenlijke aanbesteding hebben de deelnemende gemeenten ook prijstechnisch goede zaken gedaan. Afgezet tegen de tarieven van de afgelopen jaren bedraagt hun besparing op de zoutinkopen nu zo’n 15 tot 20%. De gemeenten zullen contact met elkaar houden om eventuele calamiteiten onderling te kunnen opvangen. Mogelijk komt er zelfs één aanspreekpunt voor alle deelnemende gemeenten om indien nodig snel te kunnen anticiperen en coördineren.Posted in: roerdalen, roermond