By september 12, 2011 6:25 am Lees verder →

Venlose buuttereedner Jan Pollux overleden

Roerdalen/Venlo – Jan Pollux is zondag 12 sept 2011 op 74-jarige leeftijd overleden. Pollux was al langere tijd ongeneeslijk ziek.

De verdiensten van Pollux voor de Venlose én de Limburgse vastelaovend zijn groot. In november 2009 kreeg hij nog de Gouden Narrenkap. De onderscheiding wordt één keer in de vier jaar uitgereikt en is de hoogste Limburgse vastelaovesonderscheiding.

Pollux stond meer dan 55 jaar in de buut. In januari vorig jaar werd hij geëerd in het Limburgs Museum. De lampion die de buutreedner meedroeg bij zijn laatste officiële optreden kreeg toen een plaatsje in het museum. Pollux kwam altijd op met een lampion en het publiek begeleidde hem vervolgens naar het podium door het lied ‘Sintermertes veugelke’ te zingen.

In maart 2010 werd er nog een cd-collectie met buuttes van Pollux gepresenteerd. Op de cd staan opnames uit het archief van L1. De collectie bestaat uit vier cd’s en is getiteld ‘Sangria met majjenais’. Er staat ruim 4,5 uur aan geluidsmateriaal van de bekende Venlose buutreedner op.Posted in: roerdalen