pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 20, 2014 8:28 am Lees verder →

Veolia verliest geding tegen provincie

Roerdalen/Maastricht – Gedeputeerde Patrick van der Broeck is opgetogen met de uitspraak van de rechter die de klacht van Veolia heeft verworpen. “Een bevestiging dat we het aanbestedingstraject zorgvuldig hebben doorlopen. Een overwinning voor de reiziger”, aldus Van der Broeck.

Veolia had een rechtzaak aangespannen tegen de Provincie Limburg. Het vervoersbedrijf eiste dat de Provincie de NS uitsluit bij de aanbesteding van het regionale openbaar vervoer voor de jaren 2016-2031. Veolia vindt dat zij kansloos zijn bij de aanbesteding, omdat er geen gelijk speelveld is.

In zijn uitspraak stelt de rechter dat er geen aanknopingspunten zijn voor het oordeel dat de Provincie gehouden is NS of aan NS gelieerde ondernemingen uit te sluiten, noch voor het oordeel dat de twee te decentraliseren stoptreinlijnen uit de huidige aan te besteden concessie dienen te worden gehouden, noch voor het oordeel dat de aanbesteding moet worden uitgesteld. De vorderingen van Veolia zijn dan ook afgewezen.

Door het kort geding is de inschrijvingstermijn voor de aanbesteding in Limburg met bijna een maand verlengd tot 3 november. Verantwoordelijk gedeputeerde Van der Broeck hoopt dat het bij deze vertraging blijft. “Hopelijk zetten vervoerders hun tijd en inzet vooral in om zich te richten op de beste bieding op deze unieke ov-aanbesteding.” Begin februari 2015 moet bekend zijn aan wie het openbaar vervoer in Limburg wordt gegund.

Door de decentralisatie van alle stoptreindiensten gaat het om een unieke aanbesteding. Hiermee is Limburg verantwoordelijk voor het hele regionale openbaar vervoersysteem. Dit is uniek in Nederland.Posted in: roerdalen