pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 11, 2014 5:58 pm Lees verder →

Verband tussen overgewicht en eierstok-kanker

Roerdalen – Het is voor het eerst dat eierstokkanker in verband wordt gebracht met overgewicht. Wetenschappers hebben sterk bewijs gevonden voor dit verband tijdens analyses van wereldwijde onderzoeksresultaten. Het rapport is onderdeel van het Continuous Update Project (CUP), een langlopend onderzoeksproject waarmee de kennis over kankerpreventie continu wordt uitgebreid en actueel wordt gehouden.

Ranglijst
Eierstokkanker staat op nummer 7 in de ranglijst van de meest voorkomende kankersoorten bij vrouwen in Nederland. Jaarlijks krijgen ongeveer 1.300 vrouwen in ons land de diagnose eierstokkanker. Deze vorm van kanker wordt vaak pas in een laat stadium ontdekt. Het overlevingspercentage 5 jaar na diagnose is ongeveer 37 procent.

Tot op heden werd het risico op eierstokkanker in verband gebracht met factoren waar we weinig of geen invloed op hebben, zoals erfelijkheid en leeftijd. Uit eerder onderzoek is al gebleken dat overgewicht het risico op darmkanker, slokdarmkanker, alvleesklierkanker, nierkanker, baarmoederkanker, borstkanker (bij vrouwen na de menopauze) en galblaaskanker verhoogt.

Nadia Ameyah, directeur van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds spreekt van een baanbrekende ontdekking. “Nu weten we dat we niet machteloos staan tegenover eierstokkanker. We kunnen zelf in actie komen om het risico op eierstokkanker te verlagen.”Posted in: roerdalen