pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 18, 2015 10:03 pm Lees verder →

Verheijen (VVD) tijdelijk “geen” Kamerlid zolang onderzoek loopt over declaraties ed

Roerdalen – Opnieuw zit een prominente VVD-er in zwaar weer. Tweede Kamerlid Mark Verheyen uit Venlo legt tijdelijk -zolang het onderzoek duurt – zijn taak als volksvertegenwoordiger neer. Hij kwam afgelopen weken in opspraak, toen NRC Handelsblad onthulde dat Verheijen in zijn tijd als gedeputeerde in de provincie Limburg duizenden euro’s onterecht zou hebben gedeclareerd.

Verheijen erkende direct dat er inderdaad sprake was van een aantal foute declaraties en beloofde deze terug te betalen of heeft dat al gedaan.
Wel noemde hij het bericht “opgeblazen”. Ook premier en partijleider Mark Rutte en fractievoorzitter Halbe Zijlstra kwamen tot dat oordeel.

Toch besloot de partij, die de laatste jaren regelmatig in het nieuws kwam met integriteitsschandalen, de declaratiezaak te gaan onderzoeken. De commissie gaat kijken naar “de feiten, de ernst en de verwijtbaarheid en daar een oordeel over vellen”.

Woensdag werd bekend dat het Limburgse bedrijf Taurus woensdag aangifte heeft gedaan tegen Tweede Kamerlid Mark Verheijen (VVD) wegens corruptie. Het bedrijf beschuldigt Verheijen van corruptie in zijn tijd als wethouder in Venlo.

Ondernemer Wout Heijmans meent dat hij is tegengewerkt door Verheijen bij zijn poging om een bioscoop te bouwen in Velden.

Verheijen zou zo de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol bevoordelen die een bioscoop bouwt in Venlo, staat in het verzoek tot strafvervolging.

Eind vorig jaar onthulde Elsevier al dat Verheijen in zijn tijd als wethouder in Venlo duizenden euro’s campagnegeld zou hebben ontvangen van de omstreden projectontwikkelaar. Van Pol kreeg in Venlo later dat jaar een megaopdracht toegewezen.

Van Pol wordt bovendien vervolgd voor zijn betrokkenheid in de zaak rond de van corruptie verdachte Roermondse VVD-politicus Jos van Rey.

Verheijen verklaarde eerder dat het klopt dat onder zijn portefeuille projectontwikkelaar Van Pol en de bioscoopexploitant bij elkaar zijn gebracht. Maar hij was ge en wethouder toen het college in Venlo daarover besliste.Posted in: roerdalen