pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 23, 2011 3:04 pm Lees verder →

Verkiezingen Eerste Kamer 2011: premier Rutte moet nu in twee Kamers jongleren….

Roerdalen – Alle afspraken ten spijt is de uitslag van de Eerste Kamerverkiezing 2011 verlopen zoals de verwachting was: de gedoogcoalitie van VVD, CDA en PVV heeft maandag 37 zetels behaald, net geen meerderheid in de Eerste Kamer.
De Eerste Kamer telt 75 zetels, dus de 37 zetels zijn net niet genoeg voor een meerderheid maar met vooral de steun van de SGP, waarmee men dan op 38 zetels komt, kan de Rutte I -regering verder. De politieke situatie in de eerste en Tweede Kamer verschilt niet veel met elkaar. Het blijft, zoals parlementair journalist Ferry Mingelen het analyseerde bij het slot van de uitzending maandagmiddag op tv: “Het blijft jongleren voor Rutte, ook in de Eerste Kamer.” En hij voegde eraan toe dat wanneer iemand dat kan, dan is Rutte dat welk.

Het kabinet zal daarom bij het uitvoeren van zijn plannen steeds moeten zoeken naar de steun van andere partijen in de Senaat. Het hoopt daarbij vooral op de steun van de SGP, die eerder al op een groot aantal terreinen het kabinetsbeleid ondersteunt.

Woensdag maakt de Kiesraad de officiële uitslag van deze Eerste Kamerverkiezingen bekend. Dan wordt uitgemaakt of de ongeldige stem van een stemmer van D66-huize (hij stemde met blauw in plaats van rood omdat hij het rode potlood in het stemhokje niet direct kon vinden…) alsnog geldig wordt verklaard. dat zou dan ten koste gaan van een zetel van de SP.
Roermondenaar Tof Thissen, fractieleider van Groen Links in de Eerste Kamer, was blij met de groei met een zetel van zijn partij maar vond de uitslag zoals verwacht.

Partijen konden een aantal stemmen ‘weggeven’, zonder zelf een zetel te verliezen. In de provincies is dan ook wel met wat stemmen geschoven.
De fractie van het CDA in de Limburgse Staten maakte bekend een stem te hebben gegeven aan de VVD. Een van de tien christendemocratische Statenleden stemde op de Limburgse VVD-kandidaat Jos van Rey uit Roermond.
In ruil voor deze VVD-stem kreeg het CDA in Zuid-Holland een stem terug, die drie keer zo zwaar weegt.Posted in: roerdalen, roermond