pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 8, 2011 8:30 am Lees verder →

Verras een mantelzorger: Dag van de Mantelzorg op 10 november

Roerdalen – Wist u dat één op de acht mensen in Nederland mantelzorger is? Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en intensief voor hun naaste zorgen.

Dit kan bijvoorbeeld een echtgenoot zijn die zijn dementerende partner begeleidt, ouders die zorgen voor een gehandicapt kind of een dochter die haar moeder helpt met wassen en aankleden omdat ze ernstig ziek is. Maar ook een buurman die elke dag even bij de buurvrouw binnenwipt om te kijken of alles nog in orde is en elke week de boodschappen voor haar doet.

Ook dit jaar kunt u een mantelzorger tijdens de landelijke Dag van de Mantelzorg op 10 november in het zonnetje zetten, als blijk van waardering voor het vele werk wat hij of zij verricht. De Zorgondersteuner en de Thuishulpcentrale organiseren in de gemeente Roerdalen weer de regionale bloemetjesactie. Wilt u een mantelzorger in uw omgeving verrassen met een bloemetje op 10 november? Vul dan een wervingskaartje in. Vanaf deze week zijn deze kaartjes weer verkrijgbaar, onder andere bij Servicepunt Roerdalen in het gemeentehuis in Sint Odiliënberg en op lokale openbare plaatsen zoals bibliotheken en apotheken.

Extra aandacht voor werkende mantelzorgers
De Zorgondersteuner en de Thuishulpcentrale hebben er dit jaar voor gekozen de werkende mantelzorgers extra aandacht te geven. Werkende mantelzorgers worden vaak driedubbel belast: naast de zorg hebben zij immers hun werk en vaak ook nog een gezin. Naast het welverdiende bloemetje ontvangen de werkende mantelzorgers dit jaar een kaart met allerlei waardevolle tips om de combinatie van zorg en werk goed te kunnen volhouden.

Meer informatie
Wilt u meer weten over deze actie of zijn de wervingskaartjes in uw omgeving op, neem dan contact op met zorgondersteuner Marianne Geenen, telefoon: (0475) 538 888. Zij is elke woensdag aanwezig in het gemeentehuis. U kunt ook kijken op www.dezorgondersteuner.nl.Posted in: roerdalen