pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 6, 2017 8:05 am Lees verder →

Verrassing bij opening Giro; Eurosport dagelijks live


Roerdalen – De eerste etappe in de Ronde van Italië 2017 is gisteren (5 mei) gewonnen door Lukas Pöstlberger. De Oostenrijker, die in dienst van BORA-hansgrohe zijn eerste Grote Ronde rijdt, klopte alles en iedereen dankzij een geslaagde putsch in de slotkilometer van de eerste etappe. Pöstlberger is vanzelfsprekend de eerste leider in deze honderdste Giro d’Italia.Aldus meldt Wielerupdate.nl

BORA-hansgrohe, van tevoren zonder uitgesproken klassementsrenner naar Sardinië afgereisd, had zich geen beter begin in Italië kunnen wensen. Met Cesare Benedetti reed men de gehele dag aan kop: de thuisrijder had in Eugert Zhupa, Daniel Teklehaimanot, Pavel Brutt, Marcin Bialoblocki en in de beginfase Mirco Maestri zijn medevluchters. Aangezien Benedetti Zhupa driemaal wist te kloppen op de drie heuveltjes die er in de openingsrit werden aangedaan, mag de Italiaan de eerste bergtrui aantrekken.

Het peloton liet lang op zich wachten, oogde ongeorganiseerd en loerde met name naar elkaar. Met een rotvaart werden de vier overgebleven vluchters zo’n twee kilometer voor de meet ingerekend, niemand lette echter op de jonge Pöstlberger. De Oostenrijker, in de voorjaarsklassiekers de knecht van Peter Sagan, mocht ongehinderd wegrijden en deed dit met een dusdanige snelheid, dat niemand hem terugzag.

Zodoende levert Pöstlberger de gewezen sprinters het scenario waarvan zij nachtmerries kregen: naast het roze verovert de 25-jarige zelf ook het paars en het wit, het blauw gaat zoals gezegd om de schouders van Benedetti. Het is de eerste zege voor een Oostenrijker in de Giro, Pöstlberger herhaalt dat wat Oscar Freire aan het begin van dit millennium wist te flikken door in zijn eerste Ronde direct te winnen.

Er wordt op zaterdag vervolgd met een tweede rit op Sardinië: de renners bewegen zich dan van Olbia naar Tortoli. Met 221 kilometer is de koers nog iets langer dan in de openingsrit.

Foto: TwitterPosted in: algemeen, roerdalen