pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 21, 2014 12:04 pm Lees verder →

Vestingstad-wandeling VVV in Stevensweert 4 jan : iedereen welkom

image

Stevensweert/Roerdalen – De VVV Midden Limburg organiseert, in samenwerking met het Streekmuseum Stevensweert – Ohé en Laak, een wandeling onder leiding van een VVV-gids met als thema ‘Verdedigingswerken van de vesting’ (foto) en wel op zondag 4 jan om 14 uur vanaf de VVV bij het oude raadhuis Stevensweert. Iedereen is welkom.
Deelnemers kunnen gratis een bezoek brengen aan het Streekmuseum Stevensweert-Ohé en Laak. Stevensweert, dat op een natuurlijk gevormd eiland in de Maas ligt, is een vestingstadje dat in 1633 door de Spanjaarden werd omgeven met bastions, ravelijnen en grachten. Het bijzondere stratenpatroon en de eeuwenoude monumenten herinneren aan de tijd van de indrukwekkende vesting die het eertijds was. Onder leiding van de VVV gids wandel je langs het voormalige exercitieterrein met de officierswoningen, het voormalige kruitmagazijn, de Hervormde Kerk, statige patriciërshuizen, de Hoofdwacht, de commandantwoning en over de reconstructie van de vestingwerken.

Het streekmuseum is gesitueerd in het voormalige gemeentehuis van Stevensweert en in 1858 ontworpen door architect Pierre Cuypers. Hier maak je door middel van de film ‘Eiland in de Maas van alle tijden’ kennis met de ontstaansgeschiedenis van dit bijzondere gebied. De collectie is ingedeeld in een aantal thema’s zoals de baggervondsten, beeldhouwkunst, munten en penningen. De maquettes van het kasteel Stevensweert, het kasteel Walburg en van de vesting Stevensweert brengen de geschiedenis tot leven. De beroemdste baggervondst ooit in Nederland kun je in het museum bewonderen. Het is de zilveren replica van de Kantharos van Stevensweert. Start om 14.00 uur bij de VVV, Jan van Steffeswertplein 1 Stevensweert, duur wandeling: ca. 1,5 uur, deelname: € 5,00 per volwassene, inclusief entree Streekmuseum, met de Limburg Card € 1,00 korting p.p., kinderen gratis. Uiteraard is het ook mogelijk voor groepen deze of andere wandelingen o.l.v. VVV gids het gehele jaar door af te spreken. Informatie via de VVV Stevensweert, geopend van november t/m maart op zondag van 14.00 – 17.00 uur, telefoon 0475-55 02 36 of stuur een e-mail naar: [email protected]Posted in: roerdalen