By mei 25, 2011 12:28 pm Lees verder →

(Video) Limburgse bezoekers Songfestival 2011 Dusseldorf: “Geweldige ervaring voor deelnemers en bezoekers; ik zou ’t zo weer willen meemaken…”

Roerdalen – Je vecht nooit alleen. Dat is de titel waarmee Nederland in de voorronde van het Songfestival 2011 in Dusseldorf sneuvelde. Onbegrijpelijk voor de muziekkenners dat dit goede lied van de 3JS niet naar de finale ging en dus de voorronde niet eens overleefde. Sterker nog: de 3JS eindigden op de allerlaatste plek in de voorronde en ook nog met het minste punten-aantal: slechts 19.
Wat is het Songfestival anno 2011 nog waard zo vroeg menigeen zich af. Toch spraken we een Limburgse bezoekster na afloop van de finale in Dusseldorf.
Zij (50) zegt: “Nu het Songfestival zo dicht bij huis was, heb ik met mijn man twee kaartjes voor de finale op zaterdag kunnen bemachtigen. Het meemaken was een bijzondere ervaring. Uniek gewoon. Het was een geweldige avond dit alles mee te beleven. Ook hebben de Duitsers er echt een mega-manifestatie van gemaakt, zoals je ook oo tv (deels) kon zien. Wij hebben de beeldbuisversie opgenomen en nog eens nader bekeken. In het echt krijg je toch veel meer mee van de sfeer en dat vonden wij ook veel waard”.

Zij vervolgt enthousiast: “Het was geweldig om deze contest in het echt in Dusseldorf te beleven. Alles klopte tot in de puntjes; heel Dusseldorf leefde mee en stond in het teken van dit spektakel. En ook in de finale; natuurlijk, er kan er maar een winnen maar ook de nummers twee en drie waren heel trots. Het viel mijn man ik mij op: er was nauwelijks sprake van onderlinge concurrentie. Iedereen was even blij en opgetogen; of je nou op plaats 12 eindigde of 2, zo werd ons e duidelijk. Dat kon je ook aan het juichen in de zaal zien (en op tv): iedereen juichte voor iedereen….Onze indruk: de deelnemers waren al heel blij dat ze in de finale stonden of zelfs meededen in de voorrondes. Ook dat was voor hen een unieke belevenis. En dat hebben ook de 3JS na afloop bij herhaling gezegd: een ervaring die je nooit voorbij mag laten gaan. Ook voor ons was het geweldig”. En als het volgende week weer was: wij zouden zo weer van de partij willen zijn…”Posted in: roerdalen, video