pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 4, 2015 4:34 pm Lees verder →

Vierhonderd nieuwe banen bij campus Heerlen

image

Roerdalen/Heerlen – Het wereldwijde bedrijf Accenture en zakelijk dienstverlener Conclusion vestigen zich definitief op de nieuwe Smart Services Campus in Heerlen. Dit werd deze week bekend gemaakt door alle betrokken partijen.

Met de komst van Conclusion en Accenture naar Heerlpen zullen de komende jaren naar verwachting 400 nieuwe banen worden gecreëerd in de regio. Het wervings- en selectieproces inmiddels van start gegaan.
Op de Campus zullen de komende jaren ongeveer 2.000 à 2.500 nieuwe banen worden gerealiseerd met tientallen start ups, spin offs en het aantrekken van nieuwe bedrijven, zoals Accenture en Conclusion. Op deze manier kan jong talent worden aangetrokken en behouden voor de regio. De komende jaren zal voor bijna € 40 miljoen worden geïnvesteerd in de Campus door de oprichters van de nieuwe campus: de Provincie Limburg, pensioenuitvoerder APG en de Universiteit Maastricht.

Fotobijschrift:
Op dinsdag 3 maart werd bij het APG in Heerlen de komst van de bedrijven Accenture en Conclusion bevestigd. Van links naar rechts: Mark Boerekamp, lid raad van bestuur APG. voorzitter Martin Paul van de Universiteit Maastricht, Manon van Beek, country managing director Accenture, Roelof Bijlsma, CEO van Conclusion, gedeputeerde Twan Beurskens economische zaken van de Provincie Limburg.

Doel van de nieuwe Campus is door interactie tussen onderwijs, onderzoek en ondernemerschap een broedplaats te worden voor nieuwe bedrijvigheid, innovaties en talentontwikkeling op het gebied van slimme diensten, ofwel smart services. Dit zijn ingenieuze product- en diensteninnovaties gebaseerd op diverse data die met elkaar in verbinding worden gebracht door ICT. Deze slimme combinaties van gegevens leidt bijvoorbeeld tot meer inzicht in de behoefte van klanten, het verhogen van de operationele efficiency en een verbeterde dienstverlening.
Limburg de juiste plek
Roelof Bijlsma, CEO van Conclusion: “De veranderingen gaan steeds sneller, organisaties moeten dus vele malen sneller innoveren. Slimme diensten zijn in deze tijd van digitalisering en toenemend gebruik van mobiele apparatuur steeds belangrijker. De mens krijgt steeds meer data beschikbaar en dient mee te gaan op de golf van innovatie en smart services. Sterker nog, het is de mens die deze slimme diensten bedenkt, ontwikkelt en daardoor voorop loopt. Limburg is hiervoor de juiste plek. De partners en founders hebben elkaar gevonden en vullen elkaar fantastisch aan. De Campus is de broedplaats van Smart Services. De mens is nu aan zet.”
Delivery center in hart van Europa
Het nieuwe Delivery Center van Accenture, het wereldwijde management consulting, technology services en outsourcing bedrijf, zal technologie, operations en digitale diensten leveren aan bedrijven uit verschillende sectoren en landen. Pensioengeldbelegger APG zal Accenture’s eerste en toonaangevende klant zijn die vanuit het Center wordt bediend. Manon van Beek, country managing director van Accenture in Nederland zegt: “Accenture heeft een lange vestigingsgeschiedenis in Nederland met onze kantoren in Amsterdam en Almere. Het openen van een Delivery Center op deze Campus is een logische stap in een regio die zo centraal ligt in Europa en waar veel bedrijven zoals financiële en publieke instellingen zitten. De mogelijkheid om onze uitgebreide ervaring in R&D en onze zakelijke vaardigheden om innovatie in de regio te bevorderen was ook een belangrijke factor in onze beslissing.”
Zevenmijlslaarzen
“De vestiging van deze twee grote spelers op de Campus brengt niet alleen nieuwe bedrijvigheid en een substantiële werkgelegenheidsimpuls naar de regio, maar zorgt er – samen met bijvoorbeeld de nieuwe opleidingen die worden ontwikkeld, het toegepaste en fundamenteel onderzoek dat gepland staat, en de faciliterende overheid – voor dat de ontwikkeling en innovatie van smart services op de Campus direct een vlucht kan nemen,” zegt Gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken, namens de drie oprichters van de Campus. “Iedere reis begint met een eerste stap. Maar dankzij het enthousiasme van Conclusion en Accenture zijn we deze reis nu met zevenmijlslaarzen begonnen.”

Over de Smart Services Campus
Limburg en specifiek de regio Heerlen heeft een sterk cluster van financieel, administratief en informatie-verwerkende bedrijven en instellingen als ABP, APG, AZL, CBS, de Belastingdienst, PNA Group, Obvion, Rabobank, PinkRoccade en Loyalis. Ook de diverse callcentra en de backoffices van grotere internationale bedrijven als DHV, Medtronic, Boston Scientific en DocMorris maken de regio tot een aantrekkelijke hotspot voor slimme diensten. In totaal werken er in Limburg circa 65.000 mensen in de zakelijke en financiële dienstverlening. Door een toenemend gebruik van digitale processen en mobiele apparatuur verandert de manier waarop allerlei administraties ontwikkeld en onderhouden worden.

Daarom namen Provincie Limburg, pensioenuitvoerder APG en de Universiteit Maastricht medio vorig jaar het initiatief voor het oprichten van een nieuwe campus, speciaal gericht op dit soort slimme diensten: een broedplaats voor nieuwe bedrijvigheid, innovaties en talentontwikkeling. Tevens wordt er in het campusgebouw een topinstituut gevestigd met de naam Expertise- en Innovatiecentrum Business Intelligence & Smart Services (BISS) waar onderwijs, onderzoek en ondernemen samen komen. De Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool en de Open Universiteit werken hierin samen en hebben de intentie o.a. vier nieuwe opleidingen te ontwikkelen. In combinatie met een drietal bestaande opleidingen zouden in een periode van 10 jaar mogelijk 1.600 nieuwe studenten bezig kunnen zijn op het gebied van smart services en kan straks talent aan de regio gebonden worden.Posted in: roerdalen