pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 23, 2012 6:02 am Lees verder →

Visvijver Posterholt weer open: blauwalg verdwenen

Posterholt – De giftige blauwalg, die begin september in visvijver De Groene Bleek en de Holsterbeek in Paarlo bij Posterholt werd aangetroffen, is geheel verdwenen. De kwaliteit van het water is goed. Gemeente Roerdalen heeft de vijver daarom weer opengesteld voor de hengelsport.

Er kunnen diverse oorzaken zijn voor de groei van de blauwalg in de visvijver en de Holsterbeek. Duidelijk is dat het ecosysteem in de vijver verstoord is geraakt. Mogelijke oorzaken kunnen een overmatig gebruik van visvoer zijn, een te hoge vispopulatie en het ontwerp en de inrichting van de vijver. De gemeente en de hengelsportvereniging gaan samen bekijken hoe problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden, het waterschap adviseert hierbij.

Maatregelen
Op 6 september jl. werd in visvijver De Groene Bleek en de Holsterbeek bij Posterholt giftige blauwalg, type Planktothrix rubescens, aangetroffen. Na de constatering zetten gemeente Roerdalen en Waterschap Roer en Overmaas in overleg met de hengelsportvereniging de vijver af. Bovendien werden waarschuwingsborden geplaatst en werden omwonenden geïnformeerd. Vissen werd verboden.

Gemeente en waterschap hebben diverse maatregelen genomen om de blauwalg te bestrijden, zoals het beluchten van het water en doorstroming van de beek met grondwater. Deze acties hadden echter onvoldoende effect. De vijver en Holsterbeek zijn de afgelopen weken gemonitord De alg is uiteindelijk vanzelf verdwenen. Verder ingrijpen was niet meer nodig.Posted in: roerdalen