pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 22, 2012 5:09 pm Lees verder →

Vizier op relatie Van Rey met Van Pol; Offermans ziet af van burgemeesterspost in Roermond; vanavond extra raadsbijeenkomst op tv (kanaal 40)

Roermond – Het justitiële onderzoek naar de van corruptie verdachte Roermondse wethouder Jos van Rey (VVD) richt zich onder meer op diens band met project- ontwikkelaar Piet van Pol. Van Rey heeft zaterdagmiddag tijdens een beraad met de VVD-raadsfractie in Roermond laten blijken dat de corruptieverdenking betrekking heeft op al door de commissie-Sorgdrager-Frissen onderzochte feiten. Fractievoorzitter Dré Peters (VVD) zegt dat er volgens Van Rey ‘niets nieuws’ is.
Van Rey heeft vandaag laten weten dat hij (tijdelijk) opstapt als wethouder en ook voorlopig als senator I(Eerste Kamer-lid). Meerssens burgemeester R. Offermans heeft vanmiddag laten weten in een brief aan de minister af te willen zien van de burgemeesterspost in Roermond, waar hij als eerste op de voordracht stond maar nog niet officieel benoemd was.
Hij is ook verhoord in de zaak corruptieverdenking en heeft zich direct daarna ziek gemeld. Van Rey trad op als adviseur van de selectiecommissie voor de nieuwe burgemeester van Roermond.
Vanavond om 20.30 uur begint een extra raadsvergadering in Roermond over de kwestie van Rey etc. Deze wordt live uitgezonden door RTV Roermond op kanaal 40.

Sorgdrager-Frissen concludeerden eerder dit jaar dat wethouder Van Rey door zijn nauwe band met aannemer Van Pol, die in Roermond veel grote projecten heeft gerealiseerd, structureel de schijn van belangenverstrengeling heeft gewekt.
Ook bronnen rond het justitiële onderzoek bevestigen dat thans de relatie tussen Van Rey en Van Pol wordt doorgelicht. Het onderzoek zou echter veel verder gaan. Het OM wil niet reageren. Van Pol zegt van niets te weten.Posted in: roermond