pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 28, 2016 5:07 pm Lees verder →

Vlaams parlementslid mogelijk betrokken bij moord op man van medewerkster

Roerdalen – Het Vlaams Parlementslid Christian Van Eyken is onder aanhoudingsbevel geplaatst voor moord, zoals dat bij de zuiderburen heet. Hij behoudt alle rechten, ook als hij in voorlopige hechtenis zit, meldt persburo Belga.

Het Vlaams Parlement had begin deze maand de parlementaire onschendbaarheid van Van Eyken opgeheven in het kader van het onderzoek naar de moord op Marc Dellea (45). Het slachtoffer was de echtgenoot van de medewerkster van Van Eyken, met wie hij ook een relatie heeft.

Christian Van Eyken zelf ontkent met klem dat hij ook maar iets te maken heeft met de moord op Dellea, zo meldt zijn advocaat, desgevraagd als het enige commentaar op de zaak.

Van Eyken verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Brussel en hij is onschuldig zolang niet het tegendeel bewezen is , zegt de parlementsvoorzitter Peumans.
De aanhouding van Van Eyken heeft voorlopig geen impact op zijn mandaat als volksvertegenwoordiger. Volgens Peumans behoudt Van Eyken zijn rechten, ook als hij in voorlopige hechtenis zit. ‘Iemand is ook onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Wanneer Van Eyken verwezen wordt naar de rechter, moet de procureur-generaal dat wel opnieuw vragen aan het parlement’, aldus Peumans.

In juli 2014 werd Marc Dellea (45) dood op bed aangetroffen in Laken. Zijn 38-jarige vrouw Sylvia B. belde zelf de hulpdiensten. Toen het slachtoffer achter het oor een kogelwonde bleek te hebben, startte het parket een onderzoek. Dat leverde niet meteen een verdachte op, maar midden oktober van vorig jaar werd weduwe Sylvia B. aangehouden. Het koppel stond op scheiden, zo bleek uit het onderzoek, onder meer omdat de vrouw een relatie had met parlementslid Christian Van Eyken, voor wie ze werkte.

Van Eyken is lid van DéFI, het vroegere FDF. Van Eyken zetelt al 21 jaar als enige Franstalige in het Vlaams Parlement. Hij zit letterlijk helemaal alleen in de verste uithoek van het halfrond van het parlement.Posted in: politie, roerdalen