pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 11, 2015 7:20 pm Lees verder →

Vlaamse schrijver Jef Geeraerts (85) overleden; winnaar Gouden Strop

Roerdalen/Gent – De Vlaamse schrijver Jef Geeraerts is op 85-jarige leeftijd overleden
Tijdens een controle in het Universiteitsziekenhuis te Gent heeft hij een hartaanval gekregen. hebben tijdens een routinecontrole in het UZ Gent.

Geeraerts was vooral bekend van de Gangreen-cyclus, die in Vlaanderen heel wat stof deed opwaaien door de al dan niet bewust aangebrachte pornografische en racistische inslag. Na de Gangreen-cyclus specialiseerde hij zich met succes in misdaadromans, vaak met het politieduo Vincke en Verstuyft in de hoofdrol.

Geeraerts groeide uit tot één van de meest gelezen schrijvers van de tweede helft van de twintigste eeuw. Bekend van hem zijn thrillers als ‘Dossier K’ en ‘De Zaak Alzheimer’. Voor dat laatste boek kreeg hij de Gouden Strop voor de beste Nederlandstalige misdaadroman.

Na de dood van zijn vrouw Eleonore in 2004 verscheen de 85-jarige schrijver niet meer in het openbaar en schreef hij geen boeken meer. In 2010 ondernam Geeraerts wel nog een laatste reis naar Congo. Samen met zijn collega-schrijver Erwin Mortier en een filmploeg constateerde hij er dat het land sinds 1960 ‘nog niets verbeterd was’.Posted in: roerdalen