By augustus 8, 2013 10:28 am Lees verder →

Voetbal: Eindhovens PSV-talent moet keuze maken: Belgisch of Marokkaana international

Roerdalen/Eindhoven – – De Rode Duivels of de Leeuwen van de Atlas? Die keuze moet de PSV-voetballer Zakaria Bakkali snel gaan maken. De pas 17-jarige Belgische Marokkaan is opgeroepen voor een oefenwedstrijd van het Belgisch voetbalelftal, volgende week tegen Frankrijk. Maar hij kan ook nog kiezen voor het Marokkaanse elftal. Aldus meldt Omroeep Brabant.
Diverse media melden dat de Belgische bondscoach Marc Wilmots de aanvaller heeft opgenomen in de voorselectie van de Rode Duivels.

Bakkali zelf zei tegen het Eindhovens Dagblad dat hij nog geen beslissing heeft genomen over het land waarvoor hij interlands wil gaan spelen. Daarover wil hij eerst met zijn familie overleggen. Als hij eenmaal voor de Rode Duivels heeft gespeeld, dan kan hij niet meer uitkomen voor het Marokkaanse elftal (dat als bijnaam de Leeuwen van de Atlas heeft).

Na afloop van de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem vorige week gaf Bakkali al een hint dat zijn voorkeur toch naar de Belgen lijkt uit te gaan. “Ik hoop dat Wilmots deze wedstrijd heeft gezien”, zei hij toen.Posted in: roerdalen