By mei 1, 2014 2:14 pm Lees verder →

Voetbal: Maandag selecteert Van Gaal eerste WK-spelers Oranje

Roerdalen – Een eerste namenlijst en bijeenkomst van WK-Oranjespelers maakt bondscoach Van Gaal maandag bekend. De bondscoach zou zijn trainingsgroep eerst vrijdag bekendmaken, maar wil de laatste competitieronde in de eredivisie afwachten.

Zaterdag wordt pas duidelijk welke clubs deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal die nog twee weken duren.

PSV, dat veel potentiƫle internationals in de selectie heeft, zou daar nog toe veroordeeld kunnen worden. Volgens de huidige stand strijden Vitesse, sc Heerenveen, AZ en FC Groningen om het laatste ticket voor de voorronde van de Europa League.

Van Gaal zal voor zijn trainingskamp in Hoenderloo, dat uit drie delen van drie trainingsdagen bestaat, waarschijnlijk vooral eredivisiespelers inviteren aangezien de buitenlandse competities een week langer doorlopen.

Op 13 mei maakt de keuzeheer van Oranje zijn voorlopige WK-selectie met dertig namen bekend. Vier dagen later is de eerste oefeninterland richting het mondiale eindtoernooi tegen Ecaudor.

Voor het eerste duel op het WK met Spanje oefent het elftal van Van Gaal nog tegen Ghana en Wales. Op 2 juni moet de defintieve selectie van 23 spelers bekend zijn bij de FIFA.Posted in: roerdalen