By mei 31, 2012 9:24 am Lees verder →

Voetbal: VVV’s Uchebo verrast met keuze voor Cercle Brugge; Matheus (18) nieuwste aanwinst FC VVV en verder AZ-doelman en 2 spelers Helmond Sportv

Roerdalen/Venlo – Transfernieuws uit Vednlo: Clubs uit Engeland, Rusland en Turkije zaten naar verluidt achter hem aan, maar de toekomst van Michael Uchebo ligt in België. De Nigeriaanse aanvaller heeft dinsdag een tweejarig contract, met de optie voor nog een seizoen, getekend bij Cercle Brugge. Hij is transfervrij afkomstig van VVV Venlo.

Uchebo kondigde eerder op de dag al zijn vertrek bij VVV aan. “Dit is een moeilijke beslissing voor me, want mijn hart ligt bij VVV Venlo. Deze club heeft me de kans gegeven om naar Europa te komen. De club is geweldig voor me geweest en ik heb me goed kunnen ontwikkelen. Ik zal de club altijd in mijn hart houden, maar soms moet je lastige beslissingen nemen”, zei de jeugdinternational.

In 63 wedstrijden voor VVV Venlo was Uchebo goed voor tien doelpunten.

Matheus Diovany Pechim Dos Santos, kortweg Matheus, is de nieuwste aanwinst van VVV Venlo. De 18-jarige verdediger, die eerder al een proefperiode afwerkte bij de Limburgse club, heeft een contract voor één seizoen getekend. Hij is afkomstig van Coritiba, de Braziliaanse club waar VVV een samenwerkingsverband mee heeft.

“Matheus is een technische en tactisch vaardige verdediger”, zegt VVV-directeur Wim Dusseldorp. “Tijdens zijn eerdere stage in Venlo liet hij een positief gevoel achter en we zijn hem aansluitend zeer nauw blijven volgen. Enkele weken geleden zijn we met een VVV Venlo-delegatie naar Brazilië gereisd en hebben daar de onderhandelingen afgerond. We zijn ervan overtuigd dat hij een goede aanvulling is op de selectie.”

Eerder deze week legde VVV Venlo al doelman Niki Mäenpää van AZ vast. Ook Helmond Sport-spelers Guus Joppen en Jeffrey Altheer zijn al gecontracteerdPosted in: roerdalen