pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 3, 2015 5:56 pm Lees verder →

Elke inwoner welkom: themabijeenkomst financiën Roerdalen

Roerdalen – Op woensdag 9 december 2015 is in het gemeentehuis in Sint Odiliënberg een themabijeenkomst. Deze keer staan financiële thema’s op de agenda. Iedere belangstellende inwoner is welkom hierbij aanwezig te zijn.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Het vergadercentrum is toegankelijk via het Servicepunt aan de achterkant van het gemeentehuis.

Agenda
Op verzoek van de auditcommissie wordt u tijdens deze bijeenkomst geïnformeerd over de volgende financiële thema’s.

DE GEMEENTE EN HAAR OBLIGATIES
BNG Vermogensbeheer geeft een presentatie. BNG Vermogensbeheer beheert de obligatieportefeuille van de gemeente. Maar hoe zat dat nu ook al weer met obligaties en rendement? Wat voor obligaties zijn er en hoe is het beheer van onze obligatieportefeuille? BNG Vermogensbeheer beantwoordt onder andere deze vragen.

FISCALITEIT BINNEN DE GEMEENTE
De regels voor btw-verrekeningen zijn voor de gemeente anders dan voor bedrijven. Hoe zit dat precies en met welke soorten verrekeningen heeft de gemeente te maken? Verder krijgt de gemeente vanaf 2016 te maken met vennootschapsbelasting. Wat betekent deze wijziging voor de gemeente? Hoe ver zijn we met de invoering?

DE GEMEENTEFONDSUITKERING
De belangrijkste inkomstenbron van de gemeente is de gemeentefondsuitkering. Dit is geld dat de gemeente van het Rijk ontvangt voor de uitvoering van verschillende taken. De gemeente is vrij in de besteding van dit geld. Waaruit bestaat deze uitkering? Hoe wordt deze berekend en welke ontwikkelingen zijn er naar de komende jaren? Wat is de invloed op de begroting?

Woord voeren
Aanmelden voor de themabijeenkomst is niet nodig. Als u wilt spreken over een onderwerp dat niet op de agenda staat, moet u dit vooraf doorgeven. Dat kan door uiterlijk 48 uur voor de bijeenkomst een e-mail te sturen naar [email protected] U kunt ook bellen: (0475) 538 888. Lees vooraf de spelregels.Posted in: roerdalen