porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 30, 2014 2:19 pm Lees verder →

Roerdaljournaal. nl : Zondag traditionele bedevaart den Bosch naar Kapel in ’t Zand

Roermond -Zondag 31 aug komt de Bossche Bedevaart weer naar de Kapel in ’t Zand in Roermond. Daar wordt al ruim zes eeuwen het genadebeeldje van Onze Lieve Vrouw in ´t Zand vereerd. Op zondag 31 augustus openen pater Karel Weerkamp, redemptorist en rector van de Kapel in ’t Zand, en pastor Wim Clout de Bossche Bedevaart om 11.30 uur met een eucharistieviering, bij goed weer in het naast de kapel gelegen monumentale Kruiswegpark.
In deze viering zal de Bossche Bedevaart zich aansluiten bij de reguliere viering van de Kapel in ’t Zand. Muzikaal zal deze viering worden verzorgd door het koor “Les Amis du bon Coeur”, onder leiding van Naud Reyners. Na afloop zal er gelegenheid zijn om, eventueel onder begeleiding, een meditatieve rondgang te maken in de Kapel of in het Kruiswegpark.

De geschiedenis van de Bossche Bedevaart gaat terug naar het eind van de negentiende eeuw. Na de Tweede Wereldoorlog kwam de grootste bloei. Nu wordt de bedevaart georganiseerd door het bedevaartpastoraat van de parochie van de Kapel in ’t Zand.
Het genadebeeldje van Onze Lieve Vrouw in ´t Zand is volgens de overlevering bijna zes eeuwen geleden gevonden in een waterput. De Kapel, die rijk is aan schilderingen, beeldhouwwerk en gebrandschilderde ramen, is vooral ook bekend vanwege haar processiegang met ruim 7000 devotietegels. Naast de Kapel is het monumentale Kruiswegpark aangelegd.

Meer informatie: www.kapelinhetzand.nlPosted in: roermond