pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 15, 2015 12:52 pm Lees verder →

Voorintekenen tot eind mei Boek van 70 Jaar bevrijding Echt-Susteren

Echt – Zondag 3 mei jl. is de voorintekening van start gegaan voor het boek “Op het oorlogspad…” dat wordt uitgegeven in het kader van 70 Jaar bevrijding Echt-Susteren. Symbolisch werden de eerste twee exemplaren aangeboden aan burgemeester Jos Hessels en wethouder Peter Pustjens door respectievelijk de voorzitters van de Vereniging van Natuurvrienden – Susteren en Stichting 4 mei herdenking Echt-Susteren. Het aanbieden gebeurde tijdens een intermezzo van het Herdenkingsconcert door het Reünie Orkest Limburgs Jagers in de burgerhal van het gemeentehuis.

Met dit boek zijn binnen de gemeente Echt-Susteren, voor zover bekend alle zichtbare herinneringen vastgelegd in woord en beeld. Niet alleen de monumenten ter nagedachtenis aan hen die het leven lieten, maar ook tastbare en nu nog zichtbare herinneringen aan de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog. Denk hierbij aan een gedachteniskapel, gebouwd door burgers die behouden mochten terugkeren na de evacuaties uit de toenmalige gemeente Roosteren. Maar ook aan een inmiddels volgroeide Vrijheidsboom of het grafmonument voor twee broertjes en een buurjongen, omgekomen door een alsnog ontplofte blindganger(vliegtuigbom). Eveneens aanwezige plaquettes, kazematten, gedenkstenen, gevelstenen, straatnamen en andere verwijzingen.
Voor dit boek is de samenwerking gezocht met o.a. heemkundeverenigingen, en verenigingen die ieder op een eigen manier de nagedachtenis aan dierbaren willen blijven gedenken. Daarnaast hebben particulieren foto’s ter beschikking gesteld uit privécollecties. Verder worden sfeerreportages opgenomen in het boek rondom activiteiten die plaatsvinden binnen de gemeente Echt-Susteren in het kader van “70 Jaar Bevrijding”.
Voorintekenen is mogelijk tot en met 31 mei a.s. door onderstaande bon in te leveren op de navolgende adressen in die diverse kernen of door een e-mail te sturen naar: [email protected]
Swaantjesweg 11 – Echt / Bovenste Eind 36 – Echt / Schilbergstraat 4 – Pey /
Oranjestraat 34 – Echt / St. Jorisstraat 19 – Echt / Gasthuisstraat 66 – Echt /
Gildelaan 3 – Susteren / Dieterderweg 92 – Susteren / Zilstraat 45 – Dieteren /
Drs. J. Lebensstraat 16 – Roosteren / Limbrichterstraat 42 – Nieuwstadt /
Willem I straat 12 – Koningsbosch / Vlaskuilseweg 44 – Maria Hoop en Spreeuwstraat 8 – Sint-Joost /Posted in: Geen categorie