pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 18, 2012 10:23 am Lees verder →

Vorst richtte veel schade aan; vooral appels / perenpogst getroffen

Roerdalen – appels en peren worden flink duurder. De vorstperiode begin februari heeft bij fruitbedrijven in het hele land voor zeker 85 miljoen euro schade veroorzaakt. Vooral appels en peren zijn getroffen. Bevroren knoppen zijn goed voor z’n 70 miljoen euro schade en leidden ertoe dat er vooral minder appels en peren kunnen worden geoogst. De komende maanden neemt de schade nog toe, verwacht de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) vandaag.
De NFO inventariseerde de schade tot en met half juni en kwam uit op 15 miljoen schade door bomen waar geen fruit aan groeit. Voor de peren wordt het verlies op 45 miljoen euro geraamd, bij de appels op 35 miljoen euro en bij het klein- en steenfruit op 5 miljoen euro. Pas later dit jaar en wellicht pas tijdens het groeiseizoen in 2013 wordt duidelijk hoe groot de schade echt is uitgevallen.

Vooral in Flevoland zijn fruittelers zwaar getroffen, maar ook in Gelderland en Noord-Brabant zijn bedrijven hard geraakt.

‘Fruittelers kunnen aanplant rooien die dood is gegaan en kijken of wat is beschadigd zich nog herstelt. Hopelijk kan het herstel in 1 jaar, maar ’t kan ook langer duren. Het kan zijn dat uiteindelijk zoveel is aangetast dat een teler besluit om het hele perceel opnieuw in te planten. “Posted in: roerdalen