By maart 16, 2012 1:01 pm Lees verder →

Vragen vooor ondernemers en werknemers: Grensinformatiepunt Aken-Eurode vanaf het voorjaar een feit

Roerdalen – De Provincie Limburg, de Regio Aken, de regering van het Duitstalig deel van België en de regionale en lokale overheden uit het grensgebied Parkstad, Heuvelland, Regio Aken en het Duitstalige deel van België hebben samen met de Kamers van Koophandel IHK-Aken en de KvK-Limburg woensdag 7 maart hun handtekening gezet onder de realisatie van het Grensinformatiepunt Aken-Eurode. Op de foto het gezelschap dat hierbij aanwezig was met oa depute Verheijen

Twee fysieke loketten

Het grensinformatiepunt Aken-Eurode bestaat uit twee fysieke loketten; één in het centrum van Aken op de Katschhof én één in het Eurode Bussinesscentre in Kerkrade/Herzogenrath. Deze loketten zullen in de loop van dit voorjaar geopend worden. De deelnemende partijen betalen hieraan gezamenlijk een bedrag van ca. € 350.000,- per jaar voor een periode van 4 jaar.

Aanspreekpunt

Het grensinformatiepunt is hét aanspreekpunt voor werknemers en werkgevers die grensoverschrijdend (willen) werken. Zij kunnen vanaf het voorjaar 2012 bij de twee loketten in Aken en Eurode terecht met vragen over zaken als belastingen en sociale zekerheid. Voor specialistische vragen werkt het grensinformatiepunt samen met organisaties als Belastingdienst, Bureau Belgische Zaken en Bureau Duitse Zaken.

Impuls grensoverschrijdende arbeidsmarkt

Het grensinformatiepunt zal de economische samenwerking en de ontwikkeling van een euregionale arbeidsmarkt in deze grensregio stimuleren. De dienstverlening zal zich na de opening steeds verder uitbreiden en ontwikkelen. Hierbij zal het Euro-Institut uit Straatsburg/Kehl, waar dergelijke informatiepunten al bestaan, adviseren.

Mark Verheijen, gedeputeerde Economische Zaken Provincie Limburg:
“Als grensregio kennen we de problemen die ervaren worden als je over de grens wil werken of ondernemen als geen ander. Deze belemmeringen zijn schadelijk voor de economie. We hebben in deze regio baat bij een grote ruime arbeidsmarkt en grensoverschrijdend zaken doen. Dé oplossing is een nieuw belastingverdrag tussen Nederland én Duitsland. Daar blijven we in Den Haag op hameren. Een belangrijke stap voorwaarts vandaag is dat werknemers en werkgevers binnenkort bij de grensinformatiepunten in Aken en Eurode met hun vragen terecht kunnen en op weg geholpen worden. Hiervoor hebben we de krachten en middelen gebundeld in een voor het Nederlandse-Duitse grensgebied unieke samenwerking.”Posted in: roerdalen