pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 13, 2012 7:13 am Lees verder →

Vrij baan voor zandhagedis, rugstreeppad en knoflookpad bij “Melickse” natuurverbinding Driestruik-Breidberg”; vandaag opening

Melick/Roermond – gisteren verrichtten wethouder IJff en mevrouw Nievelstein, districtshoofd Staatsbosbeheer Limburg, een starthandeling waardoor de natuurgebieden Breidberg en Driestruik met elkaar worden verbonden.
Door deze natuurverbinding ontstaat één groot gebied en komt meer (begrazings)ruimte voor grote grazers beschikbaar. Beide gebieden kunnen met betrekking tot de natuurontwikkeling profiteren van de begrazing. Op termijn leidt dit tot een rijkere flora en fauna.
Langs de Keulse Baan, tussen de gevangenis Roerzicht en Melick, ligt een klein maar mooi natuurgebied: Driestruik. Driestruik bestaat uit kleine veldjes struikheide afgewisseld met stukken naald- en loofbos. Voor de gevangenis ligt het natuurgebied de Breidberg. Dit heeft een meer open karakter en binnen het gebied wisselen bos, stuifduin, heide, grasland en een aantal poelen elkaar af. Beide gebieden zijn met elkaar verbonden via een groene zone. De gebieden en de verbindingszone herbergen een aantal zwaar beschermde soorten waarvan de belangrijkste toch wel de zandhagedis, rugstreeppad en knoflookpad zijn.
De Breidberg is eigendom van de Gemeente Roermond. Natuurgebied Driestruik is eigendom van Staatsbosbeheer. De werkgroep Driestruik onderhoudt het gebied, doet onderzoek naar diersoorten en doet aan soortenbescherming. De twee natuurgebieden hebben gezamenlijke potentie. De vrijwilligers van de werkgroep Driestruik hebben zich altijd ingezet om van beide gebieden één groot gebied te maken met grazers. Deze verbinding wordt nu een feit. Staatsbosbeheer en de vrijwilligers van de werkgroep Driestruik hebben de hele omheining van het gebied gecontroleerd en daar waar nodig vernieuwd en/of aangepast. Het raster is dus klaargemaakt om nu de runderen te kunnen ontvangen.
De komende jaren zal de potentie van de gebieden om uit te groeien tot groene, zij het schraal ingerichte oases duidelijk uit de verf komen. Na de totstandkoming van de natuurverbinding vindt in beide gebieden begrazing door Rode Geuzen plaats. Omdat de dieren ook over de bestaande wandel- en fietswegen tussen Roermond en Roerdalen kunnen lopen, is er een grote kans dat u ze tegenkomt tijdens uw fietstocht of wandeling.Posted in: roerdalen, roermond