pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 16, 2011 7:00 am Lees verder →

Vrijdag 17 juni in Roerdalen ook Veteranendag

Roerdalen – Drie vragen aan bestuurssecretaresse Petra Köhlen over de Veteranendag op 17 juni

Wat vieren we tijdens de veteranendag?
De Nederlandse Veteranendag is een eerbetoon aan Nederlandse veteranen waarbij erkenning en waardering centraal staan. Het gaat daarbij niet alleen om de ruim honderdduizend nog in leven zijnde militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea zijn ingezet, maar ook de snel groeiende groep ‘jonge veteranen’. Dit zijn oud-militairen die hebben deelgenomen aan vredesmissies in internationaal verband, zoals Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Afghanistan en Irak.

Wanneer vieren wij veteranendag?
In onze gemeente worden de veteranen op vrijdag 17 juni in het zonnetje gezet. De bijeenkomst begint om 14.00 uur in het gemeentehuis in Sint Odiliënberg. Veteranen die nog niet eerder een Anjerspeld hebben ontvangen, zullen nu een exemplaar ontvangen. Net als de Engelse Poppy (klaproos) en de Franse korenbloem is de witte anjerspeld benoemd als het teken van waardering voor onze oudgedienden. Ze staat symbool voor de onderlinge verbondenheid tussen de Nederlandse bevolking en haar veteranen.

Hoe kunnen veteranen zich aanmelden?
Veteranen die al eerder hebben deelgenomen aan onze viering, ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Met dit bericht roepen we ook de veteranen op die nooit eerder aan de viering hebben deelgenomen. Het zou bijzonder mooi zijn als we op 17 juni ook jonge veteranen mogen verwelkomen. Aanmelden kan bij de medewerkers van het bestuurssecretariaat, telefoon: (0475) 538 888, e-mail: [email protected]Posted in: roerdalen