By mei 4, 2012 5:57 am Lees verder →

Vandaag, vrijdag 4 mei voor iedereen: VVV-themawaneling “Oorlogsmonumenten in de binnenstad”

Roermond – Roermond is gedurende de 2de wereldoorlog zwaar getroffen door het oorlogsgeweld. Vooral aan het einde, in de jaren 1944 en 1945, toen de geallieerden Roermond waren genaderd tot aan de westzijde van de Maas. Net als andere steden op de oostelijke oever van de Maas was Roermond een frontstad waar hevig werd gevochten. Op tal van plaatsen in de stad vindt men verwijzingen naar die indrukwekkende periode van strijd, deportatie en evacuatie.

De VVV-stadsgids neemt u niet alleen mee langs deze, meestal onopvallende, plekken en plaatsen, maar ook naar monumenten ter nagedachtenis aan de slachtoffers van die jaren. De vaak herbouwde plekken en gedenkstenen vertellen een verhaal over moed, noodlot en angst. Wellicht een moment om niet te vergeten wat Roermond als frontstad meemaakte meer dan 65 jaar geleden, en misschien ook een gelegenheid om de jeugd iets mee te geven over oorlog en vrede!

De wandeling begint om 14.00 uur bij Markt 17 en duurt ca. 1½ uur. Voor deze wandeling hoeft u niet te reserveren. Deelname: € 5,00 (volw.), € 2,50 (kind.).
Uiteraard is het ook mogelijk voor groepen deze of andere (thema-)wandelingen het gehele jaar door af te spreken.

Openingstijden
vrijdag 4 mei 2012, 14:00 uur
Locatie
Markt 17
6041 EL ROERMONDPosted in: roermond