pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 1, 2016 1:02 pm Lees verder →

Vuurwerk door consument aflopende zaak; oogschades ernstiger

Roerdalen – Binnen 10 jaar verwachten overheden dat er geen consumenten vuurwerk wordt afgeschoten. Dan is er alleen nog georganiseerd vuurwerk te Zien, zo verwachten deskundigen op dit terrein. Opvallend is dat dit jaar in het hele land hulpdiensten meer dan normaal last hebben gehad van vuurwerk-gooiers enz . Ook zijn weer mensen gewond geraakt.

Het vuurwerk heeft verder bij twaalf mensen oogschade aangericht. Het Oogziekenhuis Rotterdam kreeg in de nachtelijke uren twaalf patiënten binnen, onder wie drie kinderen jonger dan twaalf jaar. 
Volgens oogarts Tjeerd de Faber van het Oogheelkundig Gezelschap is het letsel ernstiger dan vorig jaar. ”Deze jaarwisseling toont wederom aan dat we moeten stoppen met consumentenvuurwerk”, aldus De Faber.

Het digitale meldpunt voor vuurwerkoverlast heeft op Nieuwjaarsdag de balans opgemaakt en zag dat er meer dan 82.000 klachten binnen zijn gekomen. Vorig jaar waren dit er nog ruim 71.000. De meeste klachten komen uit Rotterdam (3042), Amsterdam (2983) en Den Haag (2027).
Met het meldpunt wil initiatiefnemer GroenLinks de Tweede Kamer en gemeentes inzicht geven in de aard en omvang van het vuurwerkprobleem. Van de meldingen wordt een rapport gemaakt.
Illegaal vuurwerk
Op verschillende plaatsen in Nederland werd op oudejaarsavond vanwege het groeiende verzet tegen vuurwerk een algemene vuurwerkshow georganiseerd. Ook waren er bepaalde vuurwerkvrije zones ingesteld in gemeenten als Groningen en Amersfoort.
Daarnaast werd er in zes gemeenten getest met detectiesysteem voor vuurwerk, waarmee het afsteken van vuurwerk tot op een paar meter nauwkeurig kan worden getraceerd.
De politie heeft in totaal 45.268 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Ook na de jaarwisseling gaat de politie nog door met zoeken naar illegaal vuurwerk.Posted in: politie, roerdalen