By mei 15, 2012 7:32 pm Lees verder →

Roerdalense VVD- wethouder Nijskens na vertrouwensbreuk opgestapt

Roerdalen – Herman Nijskens van de gemeente Roerdalen is dinsdagavond opgestapt als wethouder omdat coalitiepartijen CDA en Praktische Politiek het vertrouwen in zijn VVD-fractie opzegden. Zo bericht de internetsite van Dagblad De Limburger
vanavond na de ingelaste extra raadsvergadering

CDA en Praktische Politiek verweten de VVD dat de VVD-fractievoorzitter Paul Lankveld, over de schreef was gegaan door in het geheim met oppositiepartij Roerstreek Lokaal te overleggen over de vorming van een nieuwe coalitie. Nijskens gaf aan achter zijn fractie te blijven staan en dus niet anders te kunnen dan op te stappen.
Bijna alle politieke partijen, zowel coalitie- als oppositiepartijen, zeiden na het vertrek van Nijskens uit de raadszaal zijn besluit te betreuren en lovend over zijn inzet.

Wij als redactie Roerdal Journaal voegen eraan toe: De verschillende raadsfracties gaan nu in overleg om tot een nieuwe coalitie te komen.
Daarover heeft u vanmiddag hier kunnen lezen dat men streeft , naar verluidt, naar een brede coalitie van CDA, PRaktische Politiek, Roerstreek Lokaal en Jongerenpartij Roerdalen, resp 5,2,6 en 2 zetels: 15 van de 19 zetels met 3 wethouders uit de 4 genoemde partijen waardoor enkele partijen een parttime wethouder zullen leverenPosted in: roerdalen