By mei 8, 2016 2:01 pm Lees verder →

Waarom Ajax de titel niet meer kan ontgaan..

Roerdalen – Op de voetbalpagina citeert RJ deze visie ( later volgt de visie van het Roerdal Journaal)
Waarom Ajax PSV makkelijk voorblijft
De klus is geklaard. Ajax won zondag met 4-0 van FC Twente en constateerde ondertussen grijnzend dat SC Cambuur in Eindhoven maar liefst twee keer wist te scoren tegen PSV. Het doelsaldo – kortom – bleef zes in Amsterdams voordeel.

En dat gaat Ajax zondag in Doetinchem op bezoek bij De Graafschap écht niet meer weggeven. En trouwens, in Zwolle speelt PSV een veel moeilijkere wedstrijd. Voor Ajax-fans zijn er heel wat puntjes waaraan ze zich – in de overtuiging van een goede afloop – aan vast kunnen houden.

De
• Frank de Boer weet hoe hij Ajax kampioen moet maken. In zes seizoenen lukte hem dat vijf keer.
• Tegen Roda JC (6-0), Cambuur (5-1), Heerenveen (5-2) en toch ook FC Twente afgelopen zondag liet Ajax zien dat het kon scoren als het nodig is.
• Kijk naar Atlético Madrid, kijk naar Leicester City. Successen boek je in het moderne voetbal pas als je weet te voorkomen dat de tegenstander scoort. En dat lukt Ajax (20 tegengoals) heel wat beter dan PSV (31). Dank overigens aan trainer Orlando Trustfull die Ajax heeft leren verdedigen.
• De Graafschap verloor maar liefst 11 van de 19 thuiswedstrijden van Ajax en won er maar twee (6 gelijk).
• De laatste thuiszege van De Graafschap op Ajax is ruim 40 jaar geleden !!!! Op 15 februari 1976 werd het 2-1. Doetinchemse doelpuntenmakers waren destijds Cees Storm en Dick Schoenaker. Diezelfde Dick Schoenaker zou aan het einde van dat seizoen vertrekken naar Ajax. Zondag reikt hij overigens de schaal uit aan aanvoerder Davy Klaassen.
• In de laatste 5 competitieduels op De Vijverberg maakte Ajax maar liefst 28 doelpunten. Dat zijn er 5,6 per wedstrijd. Bij de laatste keer (7 augustus 2011) werd het 1-4.
• Ajax won op 19 augustus 2007 zelfs met 1-8 bij De Graafschap. Dat is nog steeds de grootste uitzege in de Eredivisie deze eeuw.
• De Graafschap verloor nu 12 keer op rij van Ajax. Volgens sportdatabedrijf Opta de grootste rij nederlagen van de Superboeren tegen een andere Eredivisieclub.
• Als Ajax De Graafschap ook van scoren weet af te houden, blijft de teller staan op 8 tegengoals in uitwedstrijden, de één na beste score ooit voor een Eredivisieploeg. De sterkste verdediging ooit had FC Twente in 1971/72: 6 tegengoals in uitwedstrijden.
• Voor de derde keer op rij heeft Jasper Cillessen (79%) het hoogste reddingspercentage van alle Eredivisiekeepers die minimaal 10 wedstrijden speelden. In 2013/14 was dat 84% en 2014/15 82%.
• En als het toch op PEC aan mocht komen. Onder Ron Jans won PEC 5 en verloor slechts 2 van de 9 thuiswedstrijden tegen de traditionele ‘top-3’. PSV wacht dus een zware middag.
• En Lars Veldwijk kan het verschil maken. Samen met Hakim Ziyech is de PEC-spits de enige Eredivisie speler met dubbele cijfers qua goals (14) én assists (10).

Wie wordt kampioen? Zet 55 euro gratis in op jouw favoriet voor de titel!Posted in: algemeen, roerdalen