pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 23, 2018 10:08 am Lees verder →

Waarom je dit jaar (zonodig) hypotheek moet oversluiten ( kosten dan nog aftrekbaar!)

Roerdalen -?Prinsjesdag stond in het teken van economische groei. Wat merken we ervan in onze portemonnee? Deze maatregelen hebben invloed op je persoonlijke financiën in 2019.

Economie groeit, maar wat merken we ervan?
Op Prinsjesddag id de Miljoenennota voor het volgende jaar bekend gemaakt. Dit jaar stond de ‘derde dinsdag in september’ in het teken van de groeiende economie. Het kabinet verwacht in 2019 een economische groei van 2,6%.

Dat is natuurlijk goed nieuws, maar wat koop je ervoor? Dat laat het kabinet ook uitrekenen. Het Centraal Planbureau (CPB) berekent welke gevolgen de kabinetsplannen voor de koopkracht van verschillende verschillende huishoudens heeft. Daaruit blijkt dat de gemiddelde koopkracht in 2019 naar verwachting 1,5% stijgt. Aldus bericht FX.nl

Inkomstenbelasting voor veel mensen omlaag
De koopkrachtstijging komt met name door een hervorming van het belastingstelsel. In plaats van vier, krijgen we in 2021 twee belastingschijven (een basistarief en een toptarief). Voor veel inkomens betekent dit een verlaging van de inkomstenbelasting. Het kabinet werkt hier naartoe door de tarieven volgend jaar als volgt aan te passen.

Inkomen Tarief
Eerste schijf € 0 – € 20.384 36.93%
Tweede schijf € 20.384 – € 33.994 38.10%
Derde schijf € 34.300 – € 68.507 36.93%
Vierde schijf € 68.507 en meer 51.75%
Bovenstaande belastingschijven gelden enkel zolang je nog niet de AOW-gerechtigde leeftijd hebt bereikt.

Tip: Denk je aan oversluiten? Dan is het interessant om dit nog in 2018 te doen. Je kunt dan namelijk de oversluitkosten tegen het oude (hogere) belastingtarief aftrekken. Doe de check.
Gratis eerste analyse
Binnen 24 uur duidelijkheid
100% onafhankelijk & vrijblijvend
Oversluitrapport aanvragen >>>

Hypotheekrenteaftrek daalt
De maximale hypotheekrenteaftrek daalt in 2019 naar 49% (49,5% in 2018). De hypotheekrenteaftrek zal versneld wordten afgebouwd vanaf 2020. De afbouw zal verhoogd worden naar 3% daling per jaar. Hiermee zal in 2023 al de 37% aftrek bereikt worden. In eerdere afspraken was bepaald om dit met 0.5% per jaar af te bouwen totdat het tarief van 37% bereikt was. Met deze maatregel wordt de subsidie op kopen voor de hogere inkomens versneld afgebouwd.

Maximale aftrek
2019 49%
2020 46%
2021 43%
2022 40%
2023 36.93%

Maximale hypotheek in 2019
Voor aankomend jaar zullen de verstrekkingsnormen opnieuw bepaald worden. Het NIBUD stelt op basis van het verwachte netto besteedbaar inkomen per inkomensgroep de ruimte voor hypotheeklasten vast. Verwacht wordt dat de lagere en hogere inkomensgroepen in 2019 meer kunnen gaan lenen. De verstrekking op waarde van de woning blijft gelijk op 100%. Dit wil zeggen dat de bijkomende kosten uit eigen middelen moeten worden voldaan. De NHG grens zal naar alle waarschijnlijkheid omhoog gaan naar €290.000. Dit zal gelijk getrokken worden naar het gemiddelde prijsniveau.

B

Verlaging eigenwoningforfait
Wie een eigen woning bezit betaalt hiervoor belasting, het eigenwoningforfait. Dit percentage wordt de komende jaren afgebouwd. Volgend jaar gaat voor de meeste huizenbezitters het eigenwoningforfait van 0,70% naar 0,65%, om uiteindelijk in 2023 op 0,45% uit te komen.

Afschaffing Wet Hillen
In het regeerakkoord is afgesproken dat de Wet-Hillen in 30 jaar wordt afgeschaft. Huizenbezitters met een hypotheekvrije woning of laag hypotheekbedrag, zullen volgend jaar merken dat hun vermogen in stenen weer iets meer wordt belast.

Inhaalslag nodig op huizenmarkt
Het kabinet heeft de ambitie uitgesproken om in 2025 minimaal 75.000 nieuwe woningen bij te bouwen. Dit moet de oververhitte woningmarkt enigszins afkoelen. Op dit moment overstijgt de vraag naar woningen het aanbod, waardoor de huizenprijs explosief stijgt.

Om deze doelstelling te halen is een inhaalslag nodig. Het kabinet trekt 38 miljoen euro uit voor stimulering van de woningbouw in samenwerking met lokale partners.

Boodschappen, energie en zorgverzekering duurder
Tegenover deze plus staat een belangrijke min. Dat is de verhoging van de BTW. Het lage BTW-tarief van 6% wordt 9%. Dit geldt voor de dagelijkse boodschappen, maar ook voor water, bloemen, boeken en de kapper. Voor 100 euro boodschappen betaal je in 2019 dus 2,83 euro extra aan BTW.

Ook verwacht het kabinet dat de energierekening volgend jaar omhoog gaat. Hogere grondstofprijzen en meer energiebelasting laat in 2019 de energietarieven stijgen. Het kabinet verwacht ook dat de zorgpremie volgend jaar omhoog gaat. Volgens bronnen rond het kabinet gaat het om een verhoging van 124 euro per jaar. Uiteindelijk zijn het de zorgverzekeraars die de zorgpremie bepalen.

Het kabinet wil een fiets van de zaak net zo aantrekkelijk maken dan een lease auto. Hoe precies uitgewerkt wordt is nog niet bekend, maar e-bike van 2000 euro kun je dan voor enkele tientjes per jaar rijden.
Een meevaller voor spaarders in de vorm van een lagere vermogensrendementsheffing. De belastingdienst gaat rekenen met een lager fictief rendement.

Reacties
H. VAN ZELM Posted 2 dagen 5 uur ago
VRH
1. Daar mag gerust bij gezet worden dat we nog steeds teveel betalen. Nog steeds betalen we belasting over wat we niet hebben verdiend. Dat is diefstal. Daar komt bij dat de fiscus ook “denkt”dat ik beleg en dat is helemaal niet zo. Wat is er moeilijk aan het uitgaan van het werkelijk rendement?
2. Bij het stukje over “Hypotheekrenteaftrek daalt” mag u gerust schrijven dat hier weer een bewijs is van een volstrekt onbetrouwbare overheid.

beantwoorden
MARK Posted 2 dagen 4 uur ago
Re: VRH
Het uitgangspunt is van de overheid om daadwerkelijk werkelijk rendement te gaan belasten. De verwachting is dat hier op korte termijn meer over bekend gaat worden. In de tussentijd is deze maatregel aangenomen.

beantwoorden
R.J. VAN OOSTEN Posted 1 dag 20 uur ago
Re: VRH
De regering zal zeggen dat dat natuurlijk wel zorgvuldig en eerlijk moet gebeuren. En inmiddels is elk jaar dat het huidige forfaittaire systeem blijft bestaan in het voordeel van de overheid (en in mijn nadeel).

Het zal dus allemaal niet zo snel gaan, denk ik.

beantwoorden
EDITH DE ZEEUW Posted 2 dagen 4 uur ago
Consuminderen dus
Wij worden dus geinspireerd om te consuminderen. Want de verbruiker wordt zwaarder belast.

beantwoorden
J.A.VAN.DERSLUIJS Posted 1 dag 9 uur ago
Tarieven.
Waarom worden de tarieven voor 65+ niet weergegeven.
Niet belangrijk!

beantwoorden
MARK Posted 1 dag 6 uur ago
Re: tarieven
Voor de 65+ tarieven zijn verder geen wijzigingen aangekondigd het komende jaar. We hebben hier enkel de nieuwe maatregelen voor 2019 opgesomd.

beantwoorden
JAN DE VOS Posted 2 uur 24 min ago
Aantal schijven in inkomstenbelasting.
U schrijft: “In plaats van vier, krijgen we in 2019 twee belastingschijven”. Maar dat gebeurt pas in 2021. men werkt wel toe naar het naar elkaar toewerken van de tarieven, maar daadwerkelijk zijn er pas twee tarieven (schijven)in 2021, nl. 37,05% tot fisc. inkomen van € 68.507,- En daarboven een tarief van 49,5%. Een correctie in uw tekst lijkt mij beslist op zijn plaats.

beantwoorden
ROEL Posted 1 uur 3 min ago
Re: Aantal schijven in inkomstenbelasting.
Beste heer De Vos, bedankt voor uw bericht. Dit wordt inderdaad niet duidelijk uit bovenstaande tekst. Ik heb dit dan ook aangepast. Met vriendelijke groet, Roel (FX.nl).

beantwoorden
Beoordeling FX

Kwaliteit & Advies
FX.nl is een initiatief van iBrains. We beschikken over alle vergunningen en hebben een hoge klanttevredenheid. Lees meer over onze deskundigheid.

Kwaliteit & Advies
Bezoekers van FX.nl beoordelen onze site gemiddeld met een 8.4/10. Dit is het gewogen gemiddelde uit totaal 114 waarnemingen. 90% van de bezoekers beveelt ons aan.

Bron : FX.nl

Om jouw gebruikerservaring te verbeteren maken we op dez



Posted in: algemeen, roerdalen