By februari 17, 2013 11:53 am Lees verder →

Waarom zo’n paniek en ophef? Met paardenvlees is niets mis

Roerdalen/Brussel – Paardenvlees in voedingsmiddelen geeft omtrent de volksgezondheid geen reden voor bezorgdheid. Volgens snackproducent Ad van Geloven is het juist smakelijk, gezond en mager vlees.

“Met paardenvlees is niets mis”, zegt ook Chantal de Pauw van de Belgische Federale overheidsdienst (FOD) Economie in Vilt. “Alleen is in het huidige paardenvleesschandaal aangeboden onder een etiket dat niet klopte, en dat mag niet.” Volgens haar is het dan ook een zaak van fraude en niet van volksgezondheid.

Meer gewaardeerd

“Uit smaaktests blijkt dat paardenvlees in sommige producten meer worden gewaardeerd dan rund”, zegt Peter Doodeman, directeur van snackproducent Ad van Geloven die onder meer Mora-snacks produceert.

“In elke blinde smaaktest scoren kroketten en bitterballen met paardenvlees stuk voor stuk het best”, aldus Doodeman. “En ook de structuur ervan is interessant: lange, dikke vezels die je echt ziet zitten.”

Wel geeft hij aan dat zijn bedrijf altijd openlijk op het etiket zet dat er paardenvlees inzit. “We zijn altijd eerlijk geweest over de verwerking van paardenvlees in onze producten. Waarom ook niet? Het is gezonder en magerder dan varkensvlees. En het bevat veel ijzer.”

Toch schroeft Mora de hoeveelheid paardenvlees in de snacks terug. Dit omdat de consument om emotionele redenen liever minder paardenvlees wil eten.Posted in: roerdalen