By augustus 2, 2011 5:49 am Lees verder →

Waarschuwing voor Roermond: rechter: gemeente mag fiets niet zomaar verwijderen

Roermond/Utrecht – Een waarschuwing voor de gemeente Roermond die onlangs fietsen verwijderde: gemeenten mogen niet zonder waarschuwing vooraf fietsen verwijderen die volgens hen fout geparkeerd staan, zo schrijft de Volkskrant vandaag, vrijdag 29 juli 2011 naar aanleiding van een uitspraak deze week van de bestuursrechter van de Utrechtse rechtbank.

Alleen als een tweewieler zo is neergezet dat deze aantoonbaar gevaar oplevert, mag de gemeente zonder waarschuwing het slot losknippen.
Dat blijkt uit een uitspraak die de bestuursrechter van de rechtbank in Utrecht deze maand heeft gedaan, schrijft de Volkskrant vrijdag.

Een fietster wier rijwiel was losgeknipt op het Centraal Station in Utrecht stapte naar de rechter, won de zaak en kreeg duizend euro schadevergoeding toegewezen.
Niet gevaarlijk
Haar fiets stond buiten de rekken, maar er wel net naast. Volgens de rechter was de fiets niet gevaarlijk gestald, zoals de gemeente had betoogd. De gemeente moet bij elk zonder waarschuwing losgeknipt rijwiel vooraf kunnen aantonen dat de fiets gevaar oplevert.Posted in: roermond