pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 8, 2015 8:45 am Lees verder →

Walnoten-bomen bedreigd door ziektes

zoom out
Roerdalen – Twee ziektes bedreigen de walnoten-bomen: een vlieg die er al is en een zwam die dreigt te komen.
In Limburg is sinds kort de eerste walnootboorvlieg gevonden. Die is overgewaaid vanuit Noord Amerika, en werd in 1990 voor het eerst in Europa gezien, en wel in Italië en Zwitserland. Vijftien jaar later begon de soort zich te verspreiden. In 2008 werden in Duitsland de eerste schadegevallen door toedoen van de vlieg gemeld. Inmiddels is ook de eerste aantasting van een Nederlandse walnotenboom vastgesteld.

Dit najaar tastte de vlieg walnoten aan in Helden, meldt natuurbericht.nl . Op 21 september werden aangetaste walnoten gevonden in een tuin in Helden.

De vliegen beginnen als larven in het vlezige deel van de bolster. Die verkleurt daardoor zwart en verslijmt. De resten drogen op de noot en maken deze minder aantrekkelijk voor de verkoop. De vlieg is overigens relatief eenvoudig te bestrijden.

De walnotenbomen lijden overigens ook aan een schimmel, de duizendkankerziekte. Die wordt overgebracht door bastkevers. Takken en bladeren sterven erdoor af. Binnen twee tot vier jaar is de boom dood. Deze ziekte heeft ons land nog niet bereikt.Posted in: roerdalen