pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 13, 2015 2:29 pm Lees verder →

Wat verandert er vanaf 2016 op de huizenmarkt?

image
Roerdalen – 2016 komt er aan. Dat betekent dat er weer het een en ander verandert op de huizenmarkt. Wil je een huis kopen? Wees er dan maar snel bij, want vanaf 2016 verandert er nog wat meer dan dit jaar. Huizenkopers mogen vanaf volgend jaar namelijk minder lenen en de maximale hypotheek voor Nationale Hypotheek Garantie wordt verlaagd. Dit houdt in dat huizenkopers meer spaargeld moeten inleggen en dat ze meer hypotheekrente moeten betalen.
Maximale Lening omlaag
In 2015 kan je maximaal 103% van jouw woningwaarde lenen. Vanaf 2016 mag je nog maar maximaal 102% lenen. Nu denk je misschien: wat maakt 1% nou uit? Maar op de waarde van een huis kan dat procent al snel een paar duizend euro betekenen dat je uit eigen zak moet betalen. Het geld dat je zelf in moet gaan leggen, is bedoeld voor de kosten die er nog extra bijkomen, zoals: notariskosten, overdrachtsbelasting, kosten voor een bouwkundige keuring, enz. Vaak bedragen deze kosten bij elkaar zo’n 3% tot 6% van de koopsom, wat inhoudt dat je altijd meer betaalt voor een huis dan alleen de koopsom. Nog heel even kan je dus tot die 3% bovenop de koopsom lenen, maar vanaf volgend jaar kan dat maar tot 2%.
Verlaging NHG-Hypotheek
In 2015 werd de kostengrens voor een Nationale Hypotheek Garantie al van 265.000 verlaagd naar 245.000 euro. Vanaf 1 juli 2016 gaat de maximale hypotheekgrens nog verder naar beneden en kan je nog maar 225.000 euro lenen. De NHG gaat er daarnaast ook nog van uit dat 6% van dat bedrag gebruikt wordt voor de zogenoemde bijkomstige kosten, waardoor het huis maximaal 212.264 euro mag kosten. Kost jouw huis meer? Dan heb je geen recht op de NHG en het daarbij behorende vangnet.
Notariskosten
Helaas wordt een huis kopen dus nog wat lastiger en duurder. En wanneer je het huis koopt, wil je natuurlijk niet meer kwijt zijn dan nodig aan notariskosten. Iedere notaris kan zijn eigen tarieven bepalen en die kunnen daardoor nogal uiteen lopen. Daarom is het verstandig om de notarisprijzen te vergelijken op DeGoedkoopsteNotaris.nl. Je kunt gratis offertes opvragen en zo vind je snel en makkelijk de goedkoopste notaris bij jou in de buurt.
Bron de goedkoopste notaris.nlPosted in: roerdalen